Galatasaray-Fenerbahçe: 0-1 (Video-Maç Özeti)

Futbolsuz derbiye Selçuk ve Leo Franco darbe vurdu !.. Fenerbahçe Ali Sami Yen'de Selçuk'un 40 metreden şutunda inanılmaz bir şekilde topu tutamayan Leo Franco'nun hatasıyla galip geldi ve zirveye bir adım daha yaklaştı !..

Bursaspor'un mağlubiyeti ve Beşiktaş'ın galibiyetiyle derbinin önemi bir kat daha artmıştı. Beraberlik iki takımın da sıralamada bir sıra alta inmesi, mağlubiyet ise şampiyonluk yarışında daha da ağır yara alması anlamına geliyordu...

Tüm bu hesaplarla çıkılan derbide güzellikler ön plandaydı... Fenerbahçeli futbolcuyarın sahaya Özhan Canaydın'ı anan bir pankartla çıkması ve sarı kırmızılı tribünlerin bu güzel jeste alkışlarla yanıt vermesi, son zamanlarda göremediğimiz manzaralardı...

Karşılaşma aslında beklendiği üzere futbol açısından vasatı aşamayan bir 90 dakikaya sahne oldu. Mağlubiyetin çok ağır bir anlama geldiği derbide iki takım da "Aman kaybetmeyeyim, atabilirsem kazanırım" zihniyetiyle oynadı. Bu nedenle de özellikle ilk yarı futbol açısından oldukça zayıf geçti. İlk yarının akılda kalan anları, Güiza'nın yanlış bir bayrakla kesilen gollük atağı ile Galatasaray'ın Jo ve Giovani ile penaltı beklediği pozisyonlardı. Devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda Galatasaray -ev sahibi olmasının katkısıyla olsa gerek- biraz daha golü düşünür hale geldi. Ancak buna rağmen yakalanan pozisyon sayısı 1'di! Giovani, kale sahasının hemen dışında boş durumda buluştuğu topa iyi vurabilse tabela Galatasaray'ın lehine değişecekti.

Diğer yanda ise Fenerbahçe -Galatasaray karşısındaki şansının tutma kuralına güveniyor olmasından dolayı belki de- sanki 0-0 işine gelen bir snoçmuş gibi pek de atağı düşünmeyen bir görünüm çizmeye devam ediyordu. Kaldı ki golü bile bu kuralı bozmadan atıyordu. Selçuk Şahin, yaklaşık 40 metreden topa vurduğunda belki kendi bile gol olacağını sanmamıştı ama Galatasaray kalecisi Leo Franco'nun akıl almaz hatası, orta hızdaki bir şutun 40 metreden filelere gidebilmesini sağladı (!)

Kalan dakikalarda olması gereken, şampiyonluğa oynayan bir takımın mağlup durumdaysa rakibi üzerinde baskı kurmasıydı. Ama bu olmadı. Galatasaray her ne kadar gol için çabalasa da organizasyon, taktik, düşünce bu yönde değildi. Galatasaray sadece rakip kaleye doğru ilerliyordu ama sadece ilerliyordu...

Tüm bunlara rağmen Galatasaray beraberliği yakalayabilirdi. 90+2'de Keita'nın ceza sahası ön çizgisinden dönerek yaptığı nefis vuruşu, Volkan Demirel muhteşm bir kurtarışla çıkarmasaydı.

Cüneyt Çakır'ın son düdüğü çaldığında Fenerbahçe Ali Sami Yen'de fazla elde edemedeği derbi galibiyetlerinden birine imza attı ve 55 puanla ikinci sıraya çıktı. Evinde ilk kez yenilen Galatasaray ise 53 puanla 4. sıraya indi.

GALATASARAY: 0 - FENERBAHÇE: 1

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu

GALATASARAY: Leo Franco, Sabri, Neill, Servet, Caner, Mustafa Sarp, Mehmet Topal (Dk. 57 Arda Turan), Elano, Keita, Giovani, Jo (Dk. 69 Baros)
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Santos, M.Topuz, Selçuk, Özer, Vederson, Alex, Güiza (Dk. 86 Gökhan Ünal)
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum

GOL: Dk. 70 Selçuk
SARI KARTLAR: Dk. 14 Mehmet Topal, Dk. 38 Mehmet Topuz, Dk. 66 Caner, Dk. 80 Baros, Dk. 80 Volkan Demirel

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm