Porto-Arsenal: 2-1 (Video-Maç Özeti)

Porto deplasmanında sakat oyuncuları sebebiyle ideal 11'iyle mücadele edemeyen Arsenal, kaleyi devralan Fabianski'nin inanılmaz hatalarının kurbanı oldu. Silvestre yerine tercih edilen deneyimli savunma oyuncusu Campbell'in golü ise "Topçular"a rövanş öncesi umut verdi: 2-1

PORTO: 2 - ARSENAL: 1

Stat: Estádio do Dragão
Hakem: Martin Hansson (İsveç)

Porto: Belton, Fucile, Rolando, Bruno Alves, Pereira, Ruben Micael (85' Belluschi), Fernando, Raul Meireles (68' Costa), Varela, Falcao, Hulk (81' Gonzalez)
Yedekler: Beto, Guarin, Belluschi, Gonzalez, Maicon, Costa, Miguel Lopes.

Arsenal: Fabianski, Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy, Diaby, Denilson, Fabregas, Rosicky (68' Walcott), Bendtner (83' Vela), Nasri (88' Eboue)
Yedekler:Mannone, Vela, Walcott, Ramsey, Silvestre, Eboue, Traore

Goller: Dk. 11 Varela, Dk. 52 Falcao (Porto), Dk. 18 Campbell (Arsenal)
Sarı kartlar: Dk. 34 Alves, Dk. 64 Fucile, Dk. 78 Pereira, 84' Fernando (Porto), Dk. 31 Diaby (Arsenal)

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nu ikinci sırada bitiren Porto, H Grubu'ndan lider olarak çıkan Arsenal'i 2. tur ilk maçında Estádio do Dragão Stadı'nda konuk etti.

Arsenal'de sakatlıkları bulunan kaleci Almunia, savunma oyuncusu William Gallas, orta saha oyuncusu Alex Song, forvet Eduardo ve Andrey Arshavin forma giyemedi.

Önemli eksikleri bulunan rakibi karşısında maça çok hızlı başlayan Porto, 2. ve 3. dakikalarda tehlikeler yaratırken, bu pozisyonları savuşturan Arsenal; oyuna denge getirmeye başladı.

Ev sahibi ekip 11. dakikada golü bulmayı başardı. Sağ kanatta Clichy'den çok şık bir hareketle sıyrılan Varela; orta yapmak yerine topu doğrudan kaleye gönderdi; bunu beklemeyen kaleci Fabianski'den seken top ağlara gidince Porto üstünlüğü ele geçirdi: 1-0

Polonyalı kalecisinin yaptığı büyük hata sonucu geriye düşen Kuzey Londra ekibi toparlanmakta gecikmedi.. Önce Bendtner ile kaleyi yoklayan Arsenal, 18'de skora denge getirmeyi başardı. Soldan kullanılan kornerde ön direkten arkaya doğru açılan topu Rosicky kafayla içeri çevirdi; altıpas üzerinde bomboş kalan tecrübeli savunmacı Sol Campbell, kafayla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1

Karşılıklı goller sonrasında oyundaki yüksek tempo devam ederken, Porto ikinci gole yaklaşan taraf oldu. 28. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Arsenal savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Micael'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu Fabianski aynı güzellikte kurtardı ve moral kazandı.

37. dakikada bu kez Arsenal etkili geldi; Bendter'in vuruşunda topu kornere çelmeyi başaran Helton, skor tabelasının Porto'nun aleyhine değişmesine izin vermedi.

İlk yarının son bölümlerinde Fabregas'a yapılan faullerin artması nedeniyle gerilen ortam, hakem Hansson'un ilk yarının son düdüğünü çalmasıyla birlikte devam etti. Fabregas ile Meireles arasında yaşanan sözlü tartışma oyuncuların araya girmesiyle büyümeden sona erdi..

İkinci yarıya iki ekip de ilk yarıdaki 11'leri ile başlarken, Arsenal 50. dakikada Rosicky'nin ceza sahası içinde yerde kalması sonucu penaltı bekledi ancak Hansson oyunu devam ettirdi.

Ev sahibi Porto, 51'de ikinci golü bulmayı da başardı. Fabianski, Sol Campbell'ın geri pasını eliyle tuttunca hakem Hansson endirekt serbest vuruş kararı verdi. Herkes barajın kurulmasını beklerken, Micael oyunu hemen başlattı ve pasını Falcao'ya verdi.. Golcü oyuncu da topu plase bir vuruşla ağlara yolladı; Fabianski çaresiz kaldı. İsveçli hakem golü geçerli sayarken, Polonyalı kaleci yine büyük bir hata yapmış oldu. Santra vuruşu öncesinde Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ile Hansson arasında golün geçerliliği konusunda diyalog yaşandı.

Lukas Fabianski'nin hatası Arsenal'i böyle yaktı (Video)

59. dakikada Porto Hulk ile gole yaklaşsa da Fabianski kalesini gole kapattı. 63. dakikada Arsenal'in Bendter'le kazandığı köşe vuruşunu kullanmaya giden Fabregas ile Fucile arasında kısa süreli bir itişme yaşanırken, Hansson kartına başvurmadı; bir dakika sonra Fucile, Fabregas'a yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.

Beraberlik isteyen Arsenal son bölgede istediklerini yapamazken, ani ataklar ve duran toplarla gol arayan Porto da farkı açma şansını kullanamadı.

Fabinaski'nin hatalarıyla damgasını vurduğu gecede Porto, Arsenal'i 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Bu maçın rövanşı 9 Mart Salı gecesi Arsenal'in sahası Emirates Stadı'nda yapılacak ve çeyrek finale yükselecek ekip belli olacak.





Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm