Olympiakos-Bordeaux: 0-1 (Video-Maç Özeti)

Bordeaux tura göz kırptı.. Atina'da Olympiakos'u deviren Bordeaux Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura göz kırparken, mücadele öncesi düzenlediği basın toplantısında avantajlı bir skor elde edebilmek için deplasmanda gol atmaları gerektiğine dikkat çeken teknik direktör Laurent Blanc da istediğini fazlasıyla almış oldu.

Olympiakos [0 - 1] Bordeaux

45' [0 - 1] Ciani

H Grubu'nu 10 puanla lider Arsenal'in ardında ikinci sırada tamamlayan Olympiakos (Yunanistan) ile A Grubu'ndan 16 puanla zirvede çıkan Bordeaux (Fransa) kozlarını Atina'daki ilk maçta paylaştılar, Karaiskaki Stadı'ndaki karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu'ndam Howard Webb düdük çaldı.

Olympiakos: Nikopolidis, Torosidis, Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo, Maresca, Ledesma (Zairi 64'), Stoltidis, LuaLua, Mitroglou (Derbyshire 77'), Datolo

Bordeaux: Carrasso, Chalme, Planus, Ciani, Tremoulinas, Menegazzo, Sane, Plasil (Gouffran 82'), Gourcuff, Wendell (Jussie 82'), Chamakh

İki takım da karşılaşmaya birbirini tartarak başladı. Öncelikle savunma önlemlerinin ön planda olduğu ilk yarıda mücadele genellikle orta sahada geçti.

İlk yarıda duraklama anlarının oynandığı bölümde Gourcuff'un pasını değerlendiren Ciani yakın mesafeden yaptığı vuruşla Olympiakos ağlarını havalandırarak konuk ekibin çok önemli bir avantaj elde etmesini sağladı: 0-1

Mücadelede ilk yarı 3 dakikalık oynanmamış sürenin ardından sona erdi, konuk ekip soyunma odasına önemli bir avantajla gitti.

Skoru lehine çevirmek isteyen ev sahibi ekip ikinci yarıda rakip kaleye LuaLua'yla yüklendi.

Konuk Bordeaux ise ikinci yarıda topu ayağında tutarak yakaladığı skor avantajını korumaya çalışan bir oyun yapısına büründü.

Dakikalar 82'yi gösterirken yakaladığı pozisyonu Derbyshire ve LuaLua ikilisiyle değerlendiremeyen Olympiakos çok önermli fırsatı değerlendirememiş oldu.

84. dakikadaysa LuaLua'nın şutunda gole izin vermeyen Carrasso konuk ekip adına çok önemli bir pozisyonu savuşturmuş oldu.

Maçtan önce düzenlediği basın toplantısında tur için Atina'da bir gole ihtiyaç duyacaklarına dikkat çeken Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc dilediğini fazlasıyla almış oldu.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm