Galatasaray-Atletico Madrid: 1-2 (Video-Maç Özeti)

Galatasaray Avrupa'ya veda etti !.. Sarı kırmızılı temsilcimiz, deplasmanda elde ettiği 1-1'lik avantajlı skora rağmen Atletic Bilbao'ya evinde 2-1 yenildi ve Avrupa Ligi'nden elendi. Maçın İtalyan hakemi Gianluca Rocchi tartışılan kararlarıyla Galatasaray'dan büyük tepki topladı.

Karşılaşmaya her iki takım da birbirini tartarak başlarken, Galatasaray'ın, savunmasını oldukça kalabalık tuttuğu dikkati çekti. Kanatlardan rakip kaleye gitmeye çalışan sarı-kırmızılı ekip, özellikle sağdan Keita ile etkili olurken, 35. dakikada Arda ile önemli bir gol fırsatından yararlanamadı.

Oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkmaya çalışan Atletico Madrid ise ilk dakikalarda bunu başardıysa da özellikle yaptığı top kayıpları nedeniyle Galatasaray kalesinde tehlike yaratamadı. Sarı-kırmızılıların 30. dakikadan sonra artan baskısına karşılık veremeyen İspanyol ekibi, savunmasında açık vermeme çabasına girerken, pozisyon açısından kısır geçen ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da çok hızlı başladı. 49. dakikada Reyes'le gole çok yaklaşan Atletico Madrid'in öne geçmesine Leo Franco izin vermedi. 52. dakikada yine Reyes'in şutunda top direkten geri geldi.
İlk gol ise konuk ekipten geldi. 62. dakikada Atletico Madrid Simao'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Ceza sahası içinde Simao savunmanın bir anlık hatasında topla buluştu, sol çaprazdan bekletmeden uzak kale direğine doğru plase vuruş yaptı ve top kaleci Leo Franco'nun uzanmasına rağmen ağlarla buluştu.

Ancak temsilcimizin golü gecikmedi. 65. dakikada Keita'nın attığı golle skor 1-1'e geldi. Arda sol kanatta topla buluştu, arka direğe ortasını yaptı, Keita yükseldi kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu: 1-1

78. dakikada Caner'in gole gittiği pozisyonda ceza sahası içinde Perea'nın topa elle müdahelesini kaçıran hakemler, belki de maçın kaderini değiştirdi.

Bu pozisyondan 3 dakika sonra ise ikinci sarı kartı gören Caner kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Artık maçın uzatmalara kalması beklenirken, Forlan'ın düşleri bitiren golü geldi. 90. dakikada ceza sahasına giren Forlan şık çalımlarla uygun anı buldu ve sol ayağıyla topu köşeden filelere gönderdi: 2-1

Bu sonuçla Galatasaray "Düşlen Sahnesi"ne veda ederken, Atletico Madrid adını son 16'ya yazdırdı.

GALATASARAY: 1 - ATLETICO MADRID: 2

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER:Gianluca Rocchi, Renato Faverani, Andrea Stafani

GALATASARAY: Leo Franco, Uğur, Servet, Neill, Hakan Balta, Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Elano (Dk. 50 Ayhan), Caner Erkin, Arda, Keita
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

ATLETICO MADRİD: Sergio Asenjo, Lopez, Ujfalusi, Perea, Valera, Assunçao, Raul Garcia, Jurado, Reyes, Simao, Agüero (Dk. 42 Forlan)
TEKNİK DİREKTÖR: Quique Flores

SARI KARTLAR: Mehmet Topal, Arda, Uğur Uçar, Caner

KIRMIZI KART: Dk. 81 Caner
GOLLER: Dk. 62 Simao, Dk. 66 Keita, Dk. 90 Forlan

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm