Beşiktaş-Galatasaray: 1-1 (Video-Maç Özeti)

2010'un ilk derbisinde bir yanda azalan şampiyonluk ümitlerini yeşertmek için kazanmaya mecbur olan Beşiktaş, diğer yanda ise geçen hafta sahaya çıkmadan ele geçirdiği liderliği korumak isteyen Galatasaray vardı. Perde arkasında ise maçın berabere bitmesini ya da en azından Beşiktaş'ın kazanmasını isteyen Fenerbahçe. Ve 1-1 sona eren 90 dakikanın asıl kaybedeni Beşiktaş olurken, Galatasaray 1 pfuanı teselli, Fenerbahçe ise liderlik için fırsat olarak cebe attı.

Maça iyi başlayan, kazanmaya daha çok mecbur olan taraftı. Ligde rakibinin bir maç eksiğiyle 8 puan gerisinde bulunan ve mutlak galibiyete ihtiyacı olan Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren gol için yüklenmeye çalıştı. İki ekip de birbirini oynatmamaya çalışınca hem Beşiktaş, hem Galatasaray ilk 15 dakikada organize olmakta zorlandı ve takımlar duran toplardan gol aradı. Rakibinin iyi savunması karşısında ileride kilitlenen siyah-beyazlı ekip, rakibinin yan toplardan yarattığı tehlikeleri savuşturmaya çalıştı. Son 5 dakikada yeniden rakip kalede baskı kuran Beşiktaş, Holosko ve Nobre ile iki önemli pozisyon çıkarmasına rağmen umduğunu bulamadı. Özellikle Holosko'nun vuruşunda Leo Franco'nun topu çıkardığı an "Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?" tartışmalarına neden olsa da hakem Aydınus'un kararı devam oldu.

Diğer cephede ise temkinli ve biraz da çekingen bir Galatasaray vardı. Rakibinin taraftar desteğiyle baskılı başlayacağını düşünen Galatasaray dikkatli oynamaya çalıştı. Temkinli oyunundan vazgeçmeyen sarı-kırmızılı ekip, rakip alanda çoğalamamanın sıkıntısını yaşadı. İyi savunmasıyla yavaş yavaş rakibini kendi sahasına doğru iten Galatasaray, zaman zaman yan toplarda tehlikeli organizasyonlar gerçekleştirse de gol atma başarısı gösteremedi. Gol atmaktan çok yememeyi düşünen Galatasaray, son 5 dakikada kalesinde üst üste önemli tehlikeler yaşamasına rağmen gol izni vermedi ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında ise maç dengeye oturdu. İlk yarıyı temkinli oynayan ama rakip kalede de hiç etkili olamayan Galatasbaray, son 45 dakikada golü bulmaya niyetlenmişti. Yavaş yavaş rakip kaleye yönelen sarı kırmızılılar, tehlikeler yaratmaya başladı. Arda, Elano, Keita gibi hücum siyahlarıyla Rüştü'yü geçmeye çalışan Galatasaray, Beşiktaş'ın hızını da kesmiş oldu. İlk yarıdaki etkinliğinden uzak kalan siyah beyazlılar da zaman zaman rakip kaleye yüklendi ama ciddi bir tehlike yaratamadı.

Başlama düdüğünden beri dengede duran skoru değiştiren isimse Arda Turan oldu. 68. dakikada, Sivok'un da hatasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Arda, dönerek yerden sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu: 1-0

Koca ilk yarı boyunca üstünlüğü elinde tutan Beşiktaş fileleri sarsamamış, ancak Galatasaray ikinci yarıdaki kıpırdanmasıyla öne geçmeyi başarmıştı. Kalan dakikalarda Beşiktaş her ne pahasına olursa olsun golü arayacak, sarı kırmızılılar ise rakibinin bu zaafından faydalanmaya çalışacaktı.

Kimin atacağı merakla beklenen 2. gol, ilk golün baş rolündeki isimlerden birinden geldi: Sivok! Siyah beyazlı savunmanın önemli ismi Sivok, ilk goldeki hatasını affettirircesine 82. dakikada sahneye çıktı! Ceza sahası içinde topla buluşan Sivok, topu kalabalığın arasından kaleye gönderdiğinde, İnönü tribünlerini coşturdu: 1-1

Beraberlik golü geldiğinde, sahaya zaten Atletico Madrid maçının yorgunluğuyla çıkan Galatasaray daha da yorulmuş, Elano ve Arda gibi iki önemli top tutan oyuncusu kenara alınmıştı. Beşiktaş ise Sivok'un ağlara giden topuyla morallenmiş ve Yusuf, Bobo ve Nihat gibi üç önemli hücum silahını dinç biçimde sahaya sürmüştü. Ancak kalan dakikalar başka gol getirmedi ve mücadele 1-1 sona erdi!

Bu skorla Galatasaray zorlu bir dönemde ve sorlu bir deplasmanda iyi kabul edilebilecek 1 puanı alırken, yine de kaçan galibiyete üzüldü. Ancak asıl üzülen, şampiyonluk potasına yaklaşmak için kazanmak zorunda olan ama bunu başaramayan Beşiktaş oldu.

BEŞİKTAŞ: 1 - GALATASARAY: 1

STAT: İnönü Stadı
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Aleks Taşçıoğlu, Aytekin Durmaz (4)

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Fink, Ernst, Ekrem (Dk. 75 Yusuf), Tello, Holosko (Dk. 61 Bobo), Nobre (Dk. 61 Nihat)
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

GALATASARAY: Leo Franco, Uğur, Neill, Emre Güngör, Hakan Balta, Mehmet Topal, Barış, Caner (Dk. 63 Jo), Elano (Dk. 81 Mustafa Sarp), Keita, Arda (Dk. 72 Dos Santos)
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

GOLLER: Dk. 68 Arda, Dk. 82 Sivok
SARI KARTLAR: Dk. 29 Barış Özbek, Dk. 30 Tello

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm