Barcelona-Malaga: 2-1 (Video-Maç Özeti)

Barça ecel terleri döktü.. Malaga karşısında birçok fırsattan yararlanamayan Barcelona kilidi ikinci yarıda Pedro'yla açtı ve başlama düdüğü öncesi ezeli rakibi Real Madrid'e devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Devre arasında soyunma odasına sekerek giden Messi ise Katalan taraftarları 15 dakikalığına merakla bekletti.

Barcelona [2 - 1] Malaga

69' [1 - 0] Pedro
81' [1 - 1] Valdo
84' [2 - 1] Messi

Malaga karşısında ecel terleri döken Barcelona 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Geçtiğimiz hafta içinde Mercedes-Benz Arena'daki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Stuttgart'la Cacau ve Ibrahimovic'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kalan Barcelona; La Liga'da aylar sonra ilk kez bir maça ikinci sırada çıktı.

Rubinos Perez'in düdük çaldığı mücadeleye sakat oyuncularının dönüşüyle ideal 11'ine yakın bir kadroyla çıktı. Teknik direktör Pep Guardiola'nın ilk 11 tercihi Valdes, Alves, Puyol, Pique, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi ve Ibrahimovic oldu.

Camp Nou'da rakibi karşısında 1999 yılından beri bir varlık gösteremeyen Malaga ise bu zorlu karşılaşmaya Munua, Manolo Gaspar, Stepanov, Weligton, Manu Torres, Juanito, Toribio, Fernando, Baha, Duda ve Obinna 11'iyle çıktı.

İlk dakikalarda duran topla bir pozisyon bulan Malaga karşısında oyunu tamamen rakip sahaya yıkan Barcelona ilk 45 dakikalık bölümde inanılmaz goller kaçırdı. Ibrahimovic'in kullandığı serbest vuruşta direği yalayan top, İsveçli yıldızın kale önünde dokunamadığı pozisyon ve Messi'nin rakiplerinden sıyrılıp topu tribüne gönderdiği an!..

43. dakikada Manu Torres'in Maxwell'e yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartla oyundan ihraç edilmesi gerektiğini dile getiren ve talebinde ısrarcı olan Pique kartı gördü, Pep Guardiola da pozisyonda dördüncü hakeme itiraz etti.

İlk yarıda birçok pozisyonda formasından çekilerek durdurulmaya çalışılan Messi soyunma odasına sekerek gitti, 15 dakikalık devre arasında tribünler Arjantinli süper yıldızın durumunu merakla bekledi.

Camp Nou'da kilidi çözense Barcelona'nın rekortmen golcüsü Pedro oldu, dakikalar 69'u gösterirken ceza alanı dışından çok sert vuran genç oyuncu bu sezon ligdeki 7. golünü kaydederek ev sahibi ekibe skor avantajını getirdi.

İkinci yarıda oyuna giren ve Malaga'ya hücum zenginliği kazandıran Valdo 81. dakikada attığı golle Camp Nou'yu sessizliğe boğdu, skora denge getirdi. Valdo'nun Barcelona'nın ezeli rakibi ve komşusu Espanyol'dan kiralanmış olmasıysa ilginç bir detay olarak gözlere çarptı.

Bu maçın sonucunu merakla bekleyen Real Madrid taraftarlarını yıkansa maçın başından beri formasından çekilerek durdurulmaya çalışılan Messi oldu, Xavi'nin mükemmel pasına hareketlenen Alves'in çevirdiği topu ağlara yollayan Messi ligdeki gol sayısını 17'ye çıkardı.

90. dakikada Krkic'in pasıyla farkı ikiye çıkaran Ibrahimovic'in gol sevinci uzun sürmedi, hakem pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Barcelona bu kritik galibiyetle puanını 61 yaptı ve liderlik koltuğunu ezeli rakibi Real Madrid'ten geri aldı.

Camp Nou'da beraberlik sevinci uzun sürmeyen Malaga ise 27 puanda kaldı.

MAÇ ÖZETİ BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm