Ankaragücü-Galatasaray: 0-0 (Video-Maç Özeti)

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu son maçında Galatasaray deplasmanda, Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve gol pozisyonu yönünden hayli kısır geçen mücadelede iki takım da sonucu değiştiremedi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 10'a yükseltip grubu lider olarak tamamlarken, Ankaragücü 7 puanla grubu üçüncü tamamladı ve Türkiye Kupası'na veda etti. B Grubu'nda çeyrek finale yükselen diğer takım ise son maçında Orduspor'u 2-1 mağlup eden Trabzonspor oldu.

GALATASARAY'DA 10 EKSİK...
Galatasaray'da 10 futbolcu maç kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları bulunan oyunculardan Nonda ile Barış kadroya alınırken, sakatlıkları devam eden Franco, Neill, Baros, Kewell, Sabri, Elano, Aydın, Gökhan Zan, Hakan ve Afrika Kupası'nda bulunan Keita kadroya giremedi.

Bu arada teknik direktör Rijkaard, Ankaragücü karşısında Arda Turan ile Caner Erkin'i yeni transfer Jo ile birlikte yedek kulübesinde oturttu.

ANKARAGÜCÜ'NDE 5 FUTBOLCU KADRODA YOK...
Ankaragücü'nde ise 5 futbolcu, Galatasaray maçı kadrosuna alınmadı. Sarı-lacivertlilerde, sakatlıkları bulunan Metin Akan, Özgür Çek ve Darius Vassell kadroda yer almazken, Afrika Kupası'nda bulunan Geremi ve Meye de bu karşılaşmada forma giyemedi.

Bu arada başkent temsilcisinde, devre arası transfer döneminde takıma katılan gurbetçi oyuncu Kağan Söylemezgiller ve Ankaraspor'dan transfer edildikten sonra sakatlıktan kurtulan Muhammet Yoldaş, ilk kez Ankaragücü forması altında resmi maça çıktılar.

MAÇTA RENK YOK...

Başkent'te oynanan mücadelenin ilk yarısında akıllarda kalan bir pozisyon yoktu. İki takım da kontrollü futbolu tercih ederken, sarı-kırmızılılar topla daha çok oynayan taraftı. Galatasaray ileri ucunda görev yapan Nonda ve Emre Çolak çok az topla buluşurken, Galatasaray orta sahada rakibini kilitlemeyi tercih etti. Ankaragücü ise İlhan, Mehmet Çakır ve Bilal gibi yetenekli ayaklarıyla kontra atak girişimlerinde bulundu.

Maçın ikinci yarısında da değişen fazla bir şey olmadı. Gol pozisyonu yönünden kısır geçen maçta sarı-lacivertliler ikinci yarıda bir kaç net fırsatı kullanamadı. İkinci yarıda etkili olan kar yağışı da zemini iyice ağırlaştırdı. Galatasaray'da Nonda-Jo değişikliği de skor tabelasını değiştirmek için yeterli olmadı.

JO 72'DE OYUNDA...
Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldızı Jo Alves, Başkent'teki mücadelenin 72. dakikasında oyuna dahil oldu. Maçın etkisiz isimlerinden olan Nonda'nın yerine oyuna giren Jo, arzulu futboluyla dikkat çekti.

Rogerr Lemerr de sonucu değiştirmek için 80. dakikada ilk değişikliğii yaptı. Murat Duruer oyundan çıkarken, Aydın Karabulut oyuna girdi. Sarı-lacivertliler ikinci değişikliğini ise 89. dakikada yaptı. Bu dakikada Bilal Kısa yerini Umut'a bıraktı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm