Rubin Kazan-Barcelona: 0-0 Barca yine takıldı

Milli oyuncumuz Gökdeniz'in ilk 11'de başladığı maçta Rubin Kazan, Barcelona'ya Nou Camp'daki zaferin rövanşını vermedi. Maç boyunca diri savunmasıyla güçlü rakibine dayanan, yakaladığı nadir fırsatlarda kazanabilecek duruma da gelen Ruslar, altın değerinde 1 puan daha aldı, Barça'yı zora soktu.

RUBIN KAZAN [0 - 0] BARCELONA

Stat: Central, Kazan, Rusya

Hakem: Konrad Plautz (Avusturya)

Rubin Kazan: 77-Sergei Ryzhikov; 9-Lasha Salukvadze, 76-Roman Sharonov, 4-Cesar Navas, 3-Cristian Ansaldi; 15-Alexander Ryazantsev, 16-Christian Noboa, 7-Sergei Semak, 19-Vitaly Kaleshin; 61-Gokdeniz Karadeniz (Dk. 62 11-Bukhraov); 10-Alejandro Dominguez

Teknik Direktör: Kurban Berdyev

Barcelona: 1-Victor Valdes; 2-Daniel Alves, 3-Gerard Pique, 5-Carles Puyol, 22-Eric Abidal; 6-Xavi, 24-Yaya Toure, 15-Seydou Keita (Dk. 83 14-Thierry Henry); 10-Lionel Messi, 9-Zlatan Ibrahimovic, 8-Andres Iniesta

Teknik Direktör: Josep Guardiola

Sarı Kartlar: Dk. 73 Semak, Dk. 90 + 1 Ryzhikov (Rubin Kazan), Dk. 75 Puyol (Barcelona)

Alınan ilginç sonuçlarla adeta cadı kazanına dönüşen Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda 3. maç gününde Barcelona'yı Nou Camp'da milli oyuncumuz Gökdeniz Karadeniz'in golüyle 2-1 mağlup ederek tüm dünyanın gündemine oturan Rubin Kazan, güçlü rakibini Rusya'daki Central Stadı'nda konuk etti.

Maçlar başlamadan önce futbol çevreleri Inter ve Barcelona'nın bu gruptan rahat şekilde bir üst tura kalacağı inancındaydı ancak gerek Dinamo Kiev gerekse de Rubin Kazan'ın aldığı süpriz sonuçlar, 3. maçların ardından hiçbir takımı ön plana çıkarmayıp, her takımın hem lider hem de sonuncu olabileceği bir tablo ortaya çıkardı.

Rusya'da adeta buz kesen bir havada oynanan maçtan önce, Rubin Kazan cuma günü Krylya Sovetov'u Gökdeniz Karadeniz'in 1 gol 3 asist ile yıldızlaştığı maçta 4-1 devirerek son 3 haftaya lider olarak girerken, Barcelona ise Keita ile öne geçip, Pique'nin son dakikada kendi kalesini havalandırdığı mücadelede Osasuna ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

En son Rusya'da 7 yıl önce bir maça çıkan Barcelona, Galatasaray'ın da bulunduğu H Grubu'nda Dinamo Moskova'yı 3-1 mağlup etmişti. Víctor Valdes, Puyol ve Xavi o maçta da forma giyen isimlerdi.

Maç boyunca milli oyuncumuz Gökdeniz Karadeniz, oyundan alınana kadar takımının rakip kaleye gidebildiği ender pozisyonlarda ön planda olan isimdi. Rubin'in kontrataklarını yöneten başarılı futbolcumuz, son dönemlerdeki üstün performansıyla heyecanlandırdığı taraftarlardan topu ayağına her aldığından alkış alırken, ilk maçtakinin aksine tüm çabasına rağmen takımını net bir gol pozisyonuna sokamadı.

Bu beraberlikle zaten cadı kazanına dönüşen F Grubu biraz daha karıştı. 5 puana yükselen Rubin Kazan maç fazlasıyla grupta liderliği ele geçirdi, ikili averajda üstünlük sağladığı Barcelona da aynı puan ve maç fazlasıyla 2. sırada yer aldı.

21:45'te başlayan Dinamo Kiev, Inter maçına grup sonuncusu olarak çıkacak olan İtalyan devi karşılaşmayı kazanması halinde haftayı lider kapatacak.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm