Milan-Marsilya: 1-1 (Video-Maç Özeti)

Milano'da puanlar paylaşıldı, işler karıştı!.. Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Milan Marsilya'yı konuk ettiği maçta öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı, liderliği Zürih'i deviren Real Madrid'e kaptırdı. Fransızlar ise 2. yarıda galibiyet için gösterdiği tüm çabaya rağmen aldığı kritik puan ile son maçlar öncesi gruptan çıkma umudunu korudu.

Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda zirvede yer alan Milan, kazanması halinde adını son 16 takım arasına yazdıracağı maçta Marsilya’yı konuk etti.

Grubun ilk maçında Didier Deschamps’ın öğrencilerini Fransa’da tecrübeli golcüsü Inzaghi’nin 2 golüyle deviren Rossoneri, grubun zayıf halkası Zürih’e kendi evinde şok bir şekilde yenilse de Real Madrid’i deplasmanda yenip sahasında berabere kalınca ikili averaj üstünlüğü ile liderlik koltuğunua oturmuştu.

Grup sonuncusu Zürih’i her iki maçta da devirerek, en azından UEFA Avrupa Ligi’ni sağlama alma yolunda önemli bir adım atan Marsilya ise, Real Madrid ve Milan’a karşı oynadığı 2 maçı da kaybederek gruptan çıkma yolundaki avantaj sağlayamamıştı.

Fransız ekibi adını son 16’ya yazdırmak için bu karşılaşmadan mutlak puan beklerken, özellikle Ronaldinho’nun forma girmesiyle kötü başladığı Serie A’da da toparlanma sürecine giren ve 3. sıraya kadar yükselen Milan taraftarı karşısında maça hızlı başladı.

10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Boriello, uygun durumda olmamasına rağmen cesurca Marsilya savunmasının üzerine gitti. Rakibi Heinze’den topu kurtaran genç İtalyan’ın altıpasın çaprazından dar açıdan çektiği şut, kaleci Mandanda’yı mağlup edince Milan 1-0 öne geçti.

Ancak Marsilya’nın bu gole cevabı gecikmedi. 16. dakikada Milan savunmasının sağ kanadına hareketlenen ve Oddo’dan topu kurtaran Niang’ın ortasını kaleci Dida ancak Lucho Gonzales’in bulunduğu yere çelebildi ve sezon başında Porto’dan transfer edilen başarılı orta saha oyuncusu, penaltı noktası ile altı pas çizgisi arasından topu filelere gönderek skora eşitliği getirdi.

24. dakikada savunmanın arasına atılan pasla Marsilya ceza sahasına sol taraftan giren Boriello’nun kaleci Mandanda ile karşı karşıya kaldığı anda Diawara’nın müdahalesine rağmen yaptığı vuruşta Fransız eldiven mutlak bir golü çıkardı ve takımının geriye düşmesine engel oldu.

İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti. 2. yarıda Marsilya teknik direktörü Didier Deschamps, maçı lehine çevirebilmek için Bakary Kone, Hatem Ben Arfa ve Fernando Morientes gibi hücum oyuncularını sahaya sürerek galibiyet golünün yollarını aradı, son anlarda bu amacına yaklaşsa da eşitliği bozamadı.

61. dakikada Ronaldinho’nun şık arapasıyla buluşan Milan golünün sahibi Boriello, 10. dakikadaki kadar isabetli vuramayınca İtalyan ekibi üstünlüğü ele geçirme fırsatını değerlendiremedi.

75. dakikada Abriel'in dönerek çektiği şut üstten auta gitti.

80. dakikada Bonnart'ın şutu savunmadan sekerek Dida'nın koruduğu kalenin üzerindenj kornere çıktı.

82. dkaikada Ronaldinho'nun ortasında Boriello kafayı vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

86. dakikada Diawara'nın kafası direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Bu sonuçla Milan puanını 8'e, Marsilya ise 7'ye yükseltti. Real Madrid'in Zürih'i yenerek 10 puanla lider kapattığı haftanın sonunda, her 2 takım da son maçlara gruptan çıkma umudunu taşıyarak girdi.

Ancak en kötü ihtimalle UEFA Kupası'na katılmayı garantileyen Marsilya, son maçta Real Madrid'i konuk ederken, Milan ise Zürih deplasmanına konuk olacak.

GOLLER BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm