Arsenal'in yeni yıldızı Jack Wilshere (Video)

İngiltere Premier League ekiplerinden Arsenal'de müthiş bir genç, futbol dünyasındaki ününü artırıyor! Bu ismi not edin; Jack Wilshere!

Wilshere Arsenal'in 2 Ağustos Pazar günü Rangers karşısında aldığı 3-0'lık galibiyette attığı iki gol ile yine parladı.

1992 doğumlu süper yetenek geçtiğimiz sezon Arsenal'de önce altyapıdan, sonra yedekler ligindeki gösterdiği performansla dikkat çekmiş ve A takıma kadar yükselmişti.

Jack Wilshere 16 yaşında Arsenal A takımında forma giyerek takımın tarihteki en genç ismi olurken, 17'sinde Dinamo Kiev ile oynanan Şampiyonlar Ligi'nde maçında da oynayarak tarihe geçmişti.

Arsenal altyapısının Luton Town'dan 2001 yılında kapıp akademisine monte ettiği süper yetenekli isim hucüma dönük futbolu, orta sahadaki müthiş top tekniği ile dikkat çekiyor. Sol ayağına hakimiyeti ve 17 yaşında olmasına rağmen sahadaki inanılmaz zeki pasları tüm futbolseverleri heyecanlandırıyor.

Jack Wilshere'in geçtiğimiz sezon Emirates Cup'ta başlayan ciddi serüveni bu sene de Emirates Cup'ta devam etti ve İngiliz futbolseveler büyülendi. Atletico Madrid ve Glasgow Rangers ile oynanan maçlarda Arsenal'in orta sahada beyni olan ve inanılmaz tekniği ile dikkat çeken Jack Wilshere için İngiltere Milli Takımı'nda U-19'un ardından bu sene U-21 takımına da dahil edilmesi bekleniyor.

Jack Wilshere için Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'in geçtiğimiz yıl basında çıkan sözlerinden biri ise şu şekildeydi; "Bazı genç yetenekler çok iyi performans sergiliyor. Özellikle tüm gözler Jack Wilshere üzerinde. Şaşırtıcı bir şekilde yaşından daha olgun bir futbol sergiliyor, onu izlediğiniz zaman kaç yaşında oldugunu unutuyorsunuz"

Özellikle gençler liginde Arsenal'in uzandığı şampiyonlukta büyük payı olan Wilshere geçtiğimiz sezon Arsenal'in yine sezon öncesi hazırlık kampında yer almış Juventus, Real Madrid ve Stuttgart ile oynanan hazırlık maçlarında forma giymiş 13 Eylül'de Gilberto Silva'nın 19 numaralı formasını sırtına geçirerek Blackburn Rovers ile oynanan karşılaşmada görev yapmıştı.

Özellikle bu sezon öncesi hazırlık kampında, Emirates Cup'ta dikkat çeken 17'lik Jack Wilshere'in Arsenal'in yeni sezon planları içinde büyük bir yer kaplaması ve muhteşem tekniği ve zekasıyla futbol dünyasında büyük fenomenlerden biri olması bekleniyor.

Jack Wilshere
Doğum tarihi: 1 Ocak, 1992
Doğum yeri: Stevenage, Hertfordshire
Mevki: Orta saha
Forma numarası: 19
Arsenal'e ne zaman geldi: Ekim 2001
Arsenal ile ilk maçı: Blackburn Rovers (d), Premier League, 13 Eylül 2008
Arsenal ile ilk golü: Sheffield Utd (e), Carling Cup, 23 Eylül 2008, 6-0

İşte son golleri
Arsenal-Glasgow Rangers: 3-0 (Video-Emirates KUPASI) Arsenal gençlerle güzel

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm