Ankara'da satış tamamlandı 100 yıllık Ankaragücü'nün sahibi artık Gökçek'ler

Ankaragücü'nde olağanüstü kongre tarihi yaklaşırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın ve kulüp başkanı Cengiz Topel Yıldırım biraraya gelerek, "kulübün 100. yılında güç birliği" konusunda anlaşmaya vardı. Altınpark'taki Belediye Evi'nde öğleden sonra yapılan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Tarafların görüşmede, 100. yılda Ankaragücü için güç birliği konusunda anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Melih Gökçek, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Ankaragücü'nü nasıl Türkiye Şampiyonu yapabileceklerini görüştüklerini belirterek, "23 Ağustos'ta yapılacak kongrede yeni yönetimi seçip, birlikte yola çıkmaya karar verdik" dedi. Başkan adaylığı için adı geçen Ahmet Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarafların uzlaşma sağladığını ifade ederek, "İnşallah güzel şeyler olacak. 1-2 gün içinde bazı gelişmeler olabilir" dedi.

Bu arada, Ankaragücü Futbol Şube Sorumlusu Hikmet Hancıoğlu, istifa edeceğini açıkladı. Hancıoğlu, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında, "istifa gerekçelerinin yanı sıra kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunacağını" söyledi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Melih Gökçek, "Ankaragücü'nün 100. yılında Ankara halkı şampiyonluk bekliyor. Biz tüm güçlerimizi birleştirmeliydik ve bugün bu yüzden biraraya geldik. Ankara'ya şampiyon bir takım nasıl kazandırırız diye bugün görüşmelerimizi yaptık. 100. yıla yakışan bir takım yapacağız. Ankaragücü Kulübü için büyük bir stat projemiz var. Ankaraspor ile ilgili olarak da yeni bir yol izlenecek. Ancak önemli olan şu anda Ankaragücü. Tüm imkanlarımızı Ankaragücü için seferber edeceğiz. Bu yıl hazırlık dönemimiz. Gelecek yıl asıl Ankaragücü'nü göstereceğiz. Ben ve diğer arkadaşlarımız Ankaragücü için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızın istediği şampiyonluğu yaşatacağız" dedi.

Onursal Başkan Cemal Aydın ise bu toplantı sonrası alınacak kararların hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda ayrıca İ. Melih Gökçek, oğlu Ahmet Gökçek'in kulüp başkanı olmasını, 300 delege kaydı yaptırmak ve oluşacak mevcut yönetici sayısını 19 kişiden 8'e indirmeyi şart koştu. Bu arada Gökçek'in Ankaraspor'dan 3 futbolcuyu Ankaragücü kadrosuna katmak ve bir de flaş transfer yapma sözü verdiği öğrenildi.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm