Kutsal forma Michael Owen’ın

Manchester United bu sezonki flaş transferi Owen, George Best ve Eric Cantona’nın giydiği ‘7’ numarayı vererek yeni bir efsaneyi daha başlattı

Manchester United’ın yeni transferi Michael Owen, efsanelerin terlettiği yedi numaranın yeni sahibi oldu. Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’e transfer olmasının ardından, yedi numaranın hangi futbolcuya verileceği merakla beklenirken, kulüpten yapılan bir açıklamayla Michael Owen’ın efsane formanın yeni sahibi olacağı duyuruldu.

Yedi numaralı forma, ‘Kırmızı Şeytanlar’ için büyük bir önem taşıyor. Uzun yıllardan beri United’ın en iyi futbolcuları gelenek olduğu üzere on numarayı değil, yedi numarayı giydiler. Kulübün efsane isimlerinden Bryan Robson yedi numarayı efsaneleştiren isimlerden biri. Kaptan lakabıyla anılan oyuncu, 13 yıl United’da forma giydi. Dünya futbol tarihinin gerçek fenomenlerinden biri olan Fransız oyuncu Eric Cantona ise yedi numaranın en çok yakıştığı isimlerdendi. Beş sezon Manchester ekibinde forma giyen Cantona oynadığı futbolla birlikte, yukarı kalkmış forma yakaları ve agresifliğiyle de hatırlanan bir isim.

David Beckham, Manchester United tarihindeki bir başka efsane yedi numara. Alex Ferguson’un büyüttüğü isimlerden biri olan Beckham, yıllarca dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterildi. Kırmızı Şeytanlar’ın son yedi numarası ise Ronaldo’ydu. 18 yaşında Old Trafford’a ayak basan Portekizli, yaşadığı şampiyonlukların ve büyük zaferlerin ardından, dünya transfer rekorunu kırarak Real Madrid’in yolunu tuttu. Ve şimdi efsane formanın yeni sahibi Michael Owen. Harika başlayan futbol kariyerinde sakatlıkların etkisiyle büyük düşüş yaşayan Michael Owen eski günlerine dönebilirse bu kutsal formanın hakkını verebilecek önemli bir isim.

Aralarında en iyisi Best’ti
Maradona’nın “O benim idolüm” dediği efsane isim George Best, 7 numaralı formanın efsaneleşmesini sağlayan ilk isim. Manchester United formasıyla çıktığı 466 maçta 178 gol atan, 1968’de Avrupa’da Yılın Futbolcusu seçilen Kuzey İrlandalı futbolcu, saha dışında da çok hızlıydı ve alkol bağımlılığından dolayı 2005 yılında vefat etti.

Külleri Old Trafford’a serpilecek
Sadece attığı muhteşem golleri ve paslarıyla değil, tribündeki bir seyirciye uçan tekme atmasıyla ve “Beni ölünce yakın ve küllerimi Old Trafford’a serpin” demesiyle de taraftarların efsanesi olan Eric Cantona da 7 numarayı giyenlerden. Fransızların unutulmaz futbolcusu, Manchester formasıyla dört Premier Lig zaferi yaşadı.

Futbolcudan daha fazlası
Özel hayatıyla da tam bir star olan Beckham da 7 numarayı efsaneleştirenlerden. Duran toplardaki başarısı, Victoria Beckham’la olan evliliği ve sansasyonel davranışlarıyla her zaman gündemde olan Becks, 1999’daki Şampiyonlar Ligi Finali’nin son dakikalarında kullandığı iki köşe vuruşunun da golle sonuçlanmasıyla adeta ilahlaştırılmıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm