İşte Beşiktaş Fenerbahçe derbisinin kadroları

Zirvenin kalbi İnönü’de atacak, ezeli rakipler kritik bir sınava çıkacak

SAAT: 20.00,
STAT: BJK İnönü,
HAKEM: Yunus Yıldırım,
YAYIN: Lig TV,
SAKATLAR: Alex, Güiza, Edu (Fenerbahçe), Nobre (Beşiktaş)
CEZALILAR: Lugano, Önder (Fenerbahçe)

322. randevu
Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün 322. kez karşı karşıya gelecek. 85 yıllık rekabette galibiyetlerde sarı-lacivertliler tek farkla üstün bulunuyor. 321 karşılaşmada Fenerbahçe 119, Beşiktaş ise 118 galibiyet alırken, 84 maç da berabere sonuçlandı. Ligde ise taraflar 103 kez karşılaştı. Bu maçlarda, Fenerbahçe 36, Beşiktaş 34 galibiyet alırken, ezeli rakipler 33 maçta eşitliği bozamadı. İki takım arasında yapılan son 5 maçı da Fenerbahçe kazandı.Beşiktaş Fenerbahçe maçı, Beşiktaş Fenerbahçe maçı Video, Beşiktaş Fenerbahçe canlı seyret, Beşiktaş Fenerbahçe goller, Beşiktaş Fenerbahçe izle, Beşiktaş Fenerbahçe canlı izle, BJK FB maçı goller, Lig TV izle, Beşiktaş Fenerbahçe özet görüntüler, Besiktas Fenerbahce highlights, Beşiktaş Fenerbahçe maçını canlı, Beşiktaş'ın Fenerbahçe golleri, BJK FB goller video izle
Yıldırım üstün
Dev derbi öncesinde, başkanların karnesine bakıldığında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Beşiktaş maçlarında üstünlüğü bulunuyor. Yıldırım, Beşiktaş karşısında 13 galibiyet, 11 de yenilgi yaşadı. 29 maçlık seride 5 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş ise, Yıldırım Demirören yönetiminde, Fenerbahçe ile yaptığı 13 maçtan dördünü kazandı, 6’sını yitirdi, 3’ünde de berabere kaldı.

Fenerbahçe rekor peşinde
Fenerbahçe, şampiyonluk iddiasından uzaklaşsa da, derbide galip gelerek, ezeli rakibine karşı tarihte ilk kez üst üste 6. kez kazanmak amacında. Beşiktaş ile yaptığı son 5 maçı kazanan sarı-lacivertliler, yine gülen taraf olursa, ezeli rekabet tarihinde kendi adına ilk kez üst üste 6 kez galip gelecek. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında daha önce 1973 yılında 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Sarı-lacivertliler, 1 Nisan 1973 ile 26 Ağustos 1973 arasındaki üst üste 5 maçta da Beşiktaş’ı yenmişti. Diğer yandan Beşiktaş ise, Fenerbahçe’yi, 21 Haziran 1989 ile 12 Mayıs 1990 tarihleri arasındaki üst üste 7 derbide yenmeyi başarmıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm