Manchester United-Arsenal: 1-0 (Video) İlk raund ManU'nun

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Manchester United ile Arsenal arasındaki eşleşmede ilk maçı ManU kazandı. Karşılaşma boyunca sayısız fırsat yakalayan United, Almunia'nın yıldızlaştığı maçı 1-0 kazanarak Emirates'e biraz olsun avantajlı gidecek.

Old Trafford'ta rakibiyle oynadığı son 8 maçın 6'sından galibiyetle çıkan Manchester United, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçına da çok hızlı başladı. İlk dakikalarda rakip kaleyi abluka altına ManU, 16. dakikada ceza sahasında olusan karambolde topu önünde bulan O'Shea ile öne geçti. Farkı artımak isteyen Kırmızı Şeytanlar'ın karşısına ise Almunia çıktı. İlk 30 dakikada tam 6 kurtarış yapan İspanyol kalici özellikle Tevez'in maçın başında bulduğu pozisyonda ters ayağı üzerinde olmasına rağmen harika bir kurtarışa imza attı. 31 yaşındaki başarılı file bekçisinin ronaldo'nun kafa vuruşunu 'Taffarelvari' kurtarması ise farkın ilk yarıda açılmasını önledi.

Hücumda etkili olamayan Arsenal, maç boyunca sadece 1 kez isabetli şut atabildi. O da Fabregas'ın ayağından gelirken, Van Der Sar sadece bu pozisyonda yere yattı. Ferdinand ve Vidic ile Adebayor'u çok rahat kontrol eden ManU, kalesinde önemli bir tehlike yaşamadan mücadeleyi tamamladı.

İkinci yarıda da oyunun akışı değişmedi. Hücumu hemen hemen hiç düşünmeyen rakibi karşısında fırsatlar yakalamaya devam eden United, bir türlü kendisini rahatlatacak golü bulamadı. Ronaldo'nun mükemmel bir şutu ise direkten döndü. Giggs, 66. dakikada Anderson'un yerine oyuna girerek Kırmızı formayla 800. kez sahaya çıkma onurunu yaşarken, mücadele ev sahibinin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezlik serisini 24 maça çıkaran United, Emirates'te önümüzdeki salı oynanacak rövanş için küçük de olsa bir avantaj elde etti.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm