İddaa'da aslan payı futbolun

Türk futboluna büyük kazançlar sağlayan İddaa'nın gözbebeği, yeni branşların eklenmesine rağmen yine futbol oldu.

Basketbol, Voleybol, Otomobil Sporları, Motor Sporları ve Bilardo branşlarının, 1 Mart tarihinden itibaren İddaa bültenlerinde yer almaya başlaması, iştirakçilerden beklenen ilgiyi görmedi.

İştirakçiler, 1 Mart tarihinden itibaren toplam 584 milyon 963 bin 504,03 TL'lik kupon yaparken, oynanan kuponlarda yüzde 97 oranında futbol maçlarına ilgi gösterdi.

Yeni branşların katılmasının ardından yapılan kuponlarda futbol, 571 milyon 735 bin 535,66 TL ile ilk sırada yer alırken, diğer branşlardan basketbol 12 milyon 574 bin 363,54 TL ile ikinci sırada bulunuyor. Futbolun özel oyunları, 292 bin 919,66 TL ile diğer branşların önünde yer alırken, bu oyunu, voleybol 240 bin 631,30 TL, otomobil sporları 95 bin 249,38 TL, Motor Sporları 14 bin 397,82 TL, Basketbol özel oyunları 5 bin 987,96 TL ve bilardo da 4 bin 418,71 TL ile takip etti.

Spor Toto Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar, yeni branşların bekledikleri ilgiyi görmediğini belirterek, ''İddia bültenlerine yeni katılan branşların, yaklaşık 2 aylık sürede daha iyi olmasını beklerdik'' dedi.

Uçar yaptığı açıklamada, özellikle basketbol ve voleybola olan ilginin daha fazla olması gerektiğini ifade ederek, ''Belki beklenen ilgi olmadı, ancak 2 aylık sürede yeni bir oyun için elde edilen tutar sevindirici. Amatör branşlara olan katkımızın artması için, iştirakin de artması gerekiyor. Bunun için de gerekli olan en önemli etken, rekabetin ve kalitenin artması olacaktır'' diye konuştu.

İddaa'da ''aslanpayı''nın yine futbola ait olduğunun altını çizen Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak seçilen futbol maçlarının yüzde 95'i yurtdışı maçlarına oynanıyor. Bunun önüne geçilmesi için, liglerimizdeki kalitenin ve rekabetin üst seviyeye çekilmesi gerekiyor. Biz özellikle futbolda, yeni oyunlar eklemeyi düşünüyoruz. Ancak yöneticiler tarafından verilen demeçler, bizi engelliyor. Sonuçta iştirakçiler, tuttukları takımın başkan veya yöneticilerinin verdiği demeçleri dikkatle izliyor ve bunların ardından tereddüte düşüyor. Örneğin biz ''Turkcell Süper Lig'de kim şampiyon olur?'' oyununu sunabilirdik. Bunu gündeme getirmemenin de verilen demeçlerin ardından ne kadar doğru olduğunu anladık. Yöneticiler tarafından verilen demeçler, futbolumuzun değeri açısından da büyük önem taşıyor.''

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm