Barcelona-Chelsea: 0-0 (Video) Tek kaleden gol çıkmadı

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında, Barcelona ile Chelsea'nin Nou Camp'taki mücadelesinin özeti!

Devler Ligi'nde oynanan yarı final ilk maçında Barcelona sahasında Chelsea'yi ağırlarken, 90 dakikada gol sesi çıkmadı ve gözler 6 Mayıs'ta Stamford Bridge'de oynanacak olan rövanş maçına çevrildi.

Guus Hiddink'in Chelsea'si, Pep Guardiola'nın Barcelona'sından istediği sonucu alırken, bu skorla birlikte Maviler, yine Nou Camp'tan alnının akıyla çıkmayı başardı. Chelsea, Nou Camp'ta Barcelona'ya en son 23 Şubat 2005'te yenildi ve o tarihten bu yana bu sahada oynanan üçüncü maçtan da mağlup olmadan ayrılmayı başardı.

BARCELONA TEK KALE...
Katalan devi Barcelona ile güçlü İngiliz temsilcisi Chelsea'yi, Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında, Nou Camp Stadyumu'nda buluşturan mücadele, düşük tempolu başladı. Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık diliminde takımlar birbirlerini tartarak, kısa paslarla oyunun temposunu düşük tutarken, 10. dakikadan itibaren Barcelona baskısı başladı.

Barcelona, ilk yarının 10. dakikasından itibaren oyunu Chelsea yarı sahasına yıkmayı başarırken, sık ve kısa paslarla etkili olmaya çalıştı. Bordo mavili ekip, ataklarını özellikle sağ kanattan Messi ve Daniel Alves'in bindirmeleriyle geliştirirken, ortadan da oyun kurma görevini Xavi ile Iniesta üstlendi. Barcelona'nın Londra temsilcisini sıkıştırdığı bu bölümlerde, Chelsea savunmanın ortasındaki ikili Terry ve Alex ile direnirken, 11 kişi ile kendi yarı sahasına kapanan Maviler'e karşı Barcelona tek bir net pozisyon bile bulamadı. Konuk takımda kaleci Petr Cech de cılız gelen Barça şutlarında kalesinde hatasız oynadı.

DROGBA ALTIN FIRSATI KAÇIRDI!
Mücadelenin ilk yarısında oyunu kendi yarı sahasında kabullenen, 11 kişi ile kendi alanında savunma yapan ve kontraataklar ile gol arayan Chelsea, düşündüğü pozisyonu 39. dakikada buldu. Bu dakikada Barcelona'lı savunma oyuncusu Rafael Marquez'in büyük hatasıyla gol pozisyonuna giren Didier Drogba, sol çaprazdan ceza alanına sokuldu, kaleci Victor Valdes ile karşı karşıya kaldı ancak iki kez gol denemesinde mutlu sona ulaşamadı.

İki takım arasında tamamen Barcelona üstünlüğü ile geçen ancak en net pozisyona ise Chelsea'nin girdiği ilk yarı, golsüz eşitlik ile tamamlandı.

KATALAN EKİBİNDE SAKATLIKLAR...
Gerek Avrupa Kupaları, gerekse kendi liginda oynadığı maçlarda daha ilk yarıdan tabelayı 4-0, 5-0 gibi skorlara getiren Barcelona karşısında ilk yarıda istediğini alan Chelsea, ikinci yarıya da aynı oyun disipliniyle ancak biraz daha sert başladı. Teknik direktör Guus Hiddink'in sağlamcı oyun anlayışını iyi özümseyen Maviler, Barcelona'nın teknik kapasitesi yüksek oyuncularına ise daha sert müdahaleler uygulamaya başladı. Hafta sonu kendi liginde Real Madrid ile dev bir derbiye çıkacak olan Barcelona'da, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde Thierry Henry, Rafael Marquez, Daniel Alves gibi isimler sakatlık geçirirken, oyuna devam edemeyen Marquez'in yerine 52. dakikada bu maçta yedek bekleyen Carles Puyol sahaya dahil oldu.

BARCELONA BASTIRIYOR AMA...
Mabedi Nou Camp'ta, Devler Ligi Yarı Final ilk maçında Chelsea ile oynadığı karşılaşmanın son 20 dakikasına golsüz eşitlikle giren Barcelona, kalan bölümde tüm hatlarıyla gol için saldırmaya başladı. Katalan temsilcisi, Kamerunlu Samuel Eto'o, Arjantinli Lionel Messi ve Fransız Thierry Henry'den oluşan forvet hattıyla yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremezken, disiplinli futboluyla kalesini korumaya devam eden Chelsea, kalan bölümde de istediklerini sahaya yansıtmayı başardı.

Ev sahibi ekibin teknik direktörü Pep Guardiola, hücum hattında çeşitliliklere yer vermek amacıyla ilerleyen bölümlerde Eto'o yerine Bojan Krkic'i, Thierry Henry'nin yerine de Alexander Hleb'i sahaya dahil etse de, üstünlüğü getirecek golü bulamadı. Barcelona'da özellikle maçın son dakikalarında Messi ve Hleb ile yakalanan mutlak gol pozisyonlarında, İngiliz ekibinin kalecisi Cech, yerinde kurtarışlarla takımının mağlubiyetini engelledi.

İki takımın da gol atamadığı mücadele 0-0'lık eşitlikle tamamlandı ve 6 Mayıs'ta oynanacak rövanş maçı öncesi avantajı elde eden taraf, İngiliz ekibi Chelsea oldu.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm