Bayern Münih'e şike suçlaması

İspanya Savcılığı geçen yıl UEFA Şampiyonu olan Zenit St. Petersburg'un Bayern Münih ile oynadığı yarı final maçında şike yapıldığı suçlamasıyla soruşturma başlattı. İspanya'nın Anayasa Mahkemesi sözcüsü konuyla ilgili sadece soruşturmanın başlatıldığnı açıkladı. Sözcü Bayern Münih'in suçlandığı şike konusu üzerine detaylı bilgi vermekten ise kaçındı.

Madrid'te yayınlanan 'El Pais' ve 'ABC' gazetelerinde yer alan haberde İspanya Savcılığı'nın ülkede bulundukları bir sırada iki Rus mafya şefinin konuşmalarını kayda alarak hemen soruşturma başlattığı kaydedildi. Telefon konuşmalarında yolsuzluk üzerinden haksız kazançlar elde eden bir şebekenin şefi konumundaki multimilyarder Rus'un 50 milyon ödeyip Bayern Münih karşısında Zenit'in farklı galip gelmesini sağladığı, yalnız ödenen paranın hangi para birimi olduğunun belirlenemediği öne sürüldü. Bu zengin Rus mafya liderinin olayla ilgili mayıs ayı içinde yakalarak göz altına alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten İspanyol Savcı Baltasar Garzón'un olayla ilgili Münih Savcılığı'nı bildirdiği kaydedildi. Münih Savcılığı'nın ise olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçınarak, "Haberimiz yok. Bise bilgi gelmedi" açıklaması yapıldı.

Bayern Münih yönetimi ise kendilerinin suçlandığı bu konu üzerine hiç bir bilgi vermedikleri dikkat çekti. 12 Mayıs'ta UEFA Kupası yarı final rövanş maçında Zenit St. Petersburg'a 4-0 yenilerek 31 yıllık Avrupa Kupası serüveninde Bayern Münih tarihinin en ağır mağlubyiyetini alıp elenmişti. Münih'te oynanan ilk maç ise 1-1 sonuçlanmıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm