Ayazağa'da amatör futbol savaşı: 4 Yaralı

Halkalı İFA Spor-Dikilitaşspor kulüpleri arasında oynanan maç sonrasında kavga çıktı. Olaylarda 3'ü bıçakla olmak üzere 5 kişi yaralandı. İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup'ta mücadele eden İFA Spor ile Dikilitaşspor arasında Ayazağa Atatürk Stadı'nda yapılan müsabaka sonrası olaylar çıktı.

Maçı 1-0 kaybeden İFA Spor taraftarlarının protokoldeki Dikilitaş yöneticilerine taş ve sopalarla saldırması ile başladığı öne sürülen olaylar büyüdü. Dikilitaş yöneticileri ve taraftarları stadın tesislerine girerek kendilerini korumaya çalıştı. İFA Sporlular soyunma odalarına zarar verdi, tesislerin camlarını kırdı. Maçla ilgisi olmayan Ayazağalı gençler ise stada zarar verildiğini belirterek, İFA Spor taraftarları ile kavga etti.

Kavga sonucu Ayazağa Spor'un eski kalecilerinden Hasan Tanış ile 4 kişi bıçaklarla ve sopa darbeleriyle yaralandı. Olayı duyarak stada gelen Ayazağalıların sayısının artması sonrası İFA Sporlu taraftarlar stadın hemen yanında bulunan Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi'ne sığındı. Ayazağalıların karakola yürümesi üzerine olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi takviyesi yapıldı. Karakol önünde toplanan kalabalık, polis ekipleri tarafından güçlükle dağıtıldı. "Bizler Ayazağa köylüyüz", "Burası Ayazağa buradan çıkış yok" şeklinde slogan atan gençler, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Oktay Bulduk'un olay yerine gelmesi ile karakol tarafından uzaklaştırıldı. Vatandaşların uzaklaştırılmasının ardından İFA Sporlu taraftarlar Çevik Kuvvet otobüsleri ile emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, çıkan olaylarda stadın soyunma odalarının tahrip olduğu, protokol tribünündeki camların kırıldığı görüldü.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm