TFF'nin gözü yeni yayıncı kuruluşta mı?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yeni yayın ihalesine mevcut ihale şartları ile çıkmayacaklarını, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Özgener, konuk olarak katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eylül ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Türk futbolunun 10-15 yıllık periyota göre altyapısını tamamlama yolunda önemli aşamalar kaydettiğini, üst yapıda da tarihinin önemli başarılarına ulaştığını ifade etti.

Özgener, kulüplerin en önemli kaynaklarının başında yayın gelirlerinin geldiğini, bu konuda yönetim kurulu olarak yaptıkları çalışmayla son 3 senede 4 kulübün düzenli olarak aldığı garanti payları kaldırdıklarını anlattı.

Mahmut Özgener şöyle konuştu: "Garanti payları kaldırarak, maçlık ve sürekli performansa dayalı ödüllendirmeyi 3 puan artırarak yüzde 54'e çıkardık. Bunların gerçekleşmesi için 2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele eden kulüplere dağıtılan miktar 223 milyon YTL'ye ulaşacak. Süper Lig'in isim sponsorlarından ve yayın gelirlerinin artışından elde edilen gelirler bize bu imkanı veriyor. En çok gelir elde eden takım ile en az gelir elde eden takım arasındaki fark 5,4 mislinden 3,7 misline gerileyecektir. Bu oranın daha da düşmesi şampiyonluk yaşamamış olan takımların üst sıralarda yer alabilmesi ve son sıralardaki takımların küme düşmeleri kesinleşse bile son haftaya kadar puan peşinde koşmaları ile mümkündür."

YAYIN İHALESİ
Mevcut yayıncı kuruluşunun 2010-2011 sezonuna kadar yayın hakkını elinde bulundurduğunu hatırlatan Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir rekabet ortamı bundan önceki iki ihalede yaratılamadı. Çünkü Digitürk tek alıcı konumumdaydı. Rekabet ortamının yaratılamamasında, ülkenin o günkü koşulları da önemli rol oynadı. Çok açık söyleyebilirim 2010-2011 ihalesine mevcut ihale şartları ile çıkmayacağız. Bunun üzerine çalışıyoruz. Yurt dışından da destek alıyoruz. Alternatif bir modelle yayın ihalesine çıkacağız ama her şeyi tek paket olarak satmayacağız."

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm