Skandalda son perde TFF'den Haluk Ulusoy'a "İhmal" davası

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nın 2007-2008 sezonunda, 20.10.2007 tarihinde Trabzonspor ile Beşiktaş A.Ş. arasında oynanan müsabakada ortaya çıkan yaş ihlaliyle ilgili başlattığı ön inceleme sonucu, ulaşılan belge ve bilgiler ışığında, ilgili bölüm yetkilisi hakkında idari soruşturma başlatılmasına, bu soruşturma sonuçlanıncaya kadar yetkiliye görevinden el çektirilmesine karar verdiği belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaptığı inceleme ve değerlendirmenin sonucunda, dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy ile Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında Türk Ceza Kanunu'un 257. maddesinin 2. fıkrası çerçevesinde "Görevin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdikleri" kanaatine vararak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı.

Bilindiği gibi geçen sezon oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında siyah-beyazlı ekibin esame listesine talimatlar emrettiği halde 22 yaşından küçük bir oyuncu yazmadığı, hükmen yenilgiye yol açacak bu hatanın dönemin Futbol Federasyonu tarafından gizlendiği ortaya çıkmış, ligi statü gereği averajla Beşiktaş’ın altında dördüncü bitiren Sivasspor Kulübü’nün başvurusu başvuruyu zamanında yapmadığı için ret yanıtı almış ve Sivasaspor UEFA Kupası’na katılamamıştı.

Talimat ne diyordu?
Madde 9 (Oyuncuların uygunluğu): Türkcell Süper Lig kulüplerinin katılacakları resmi müsabakalarda, müsabakanın oynanacağı tarihte kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az iki yıl geçmiş, 01.01.1985 ve daha sonra doğmuş bir T.C. vatandaşı profesyonel futbolcuya 18 kişilik müsabaka isim listesinde bulundurulması zorunludur.”

Talimata göre Sivasspor, söz konusu skandalı tespit edip, liglerin tescil edildiği 5 Haziran’dan önce itirazda bulunmuş olsaydı, Beşiktaş hükmen yenik ilan edilecek ve UEFA Kupası’na gidemeyecekti.

Sayfa Linki:

Site kodu:
" />
Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm