Maziden Sayfalar: Irsen Latifoviç Yıldırım Bosna'da

Sırbistan'dan pasaportsuz kaçıp, Saraybosna'ya sığınan Türk asıllı futbolcu Irsen Latifoviç 40 gün sonra gizlendiği Ilıca'dan Türkiye'ye geldi. Almanya'nın Fribourg, Hansa Rostock ve Stuttgart takımlarında futbol oynayan Latifoviç, ayakları Atatürk Havaalanına değdiğinde, ‘‘Şimdi yeniden doğdum. Futbol yaşamımı artık Türkiye'de sürdüreceğim için çok mutluyum'' dedi.

TÜRK VATANDAŞI OLACAK
Yıldırım Bosna Takımı Antrenörü Metin Ok'un yardımları ile Sırbistan'dan kaçan Latifoviç, Bosna pasaportu ile geldiği İstanbul'da, ‘‘Ben Bosna'ya kaçtıktan sonra Sırp polisi Novipazar'daki evimizi kontrol altına alıp beni askere almak için aramışlar. Şimdi ben emin ellerdeyim. Teyzemin yanında kalacağım. İlk işim bir Türk asıllı olarak, Türk vatandaşlığına geçmek olacak'' dedi.

LATIFOVİÇ YILDIRIM BOSNA'YA TRANSFER OLDU
Yıllarca Türkiye'de futbol oynamanın özlemi ile yaşadığını söyleyen Latifoviç'e Yıldırım Bosna kulübü kucak açtı. Kulüp Başkanı Şevket Ok, ‘‘Latifoviç, bu sezon Yıldırım Bosna forması ile vitrine çıkacak. Gelecek sezon da birçok birinci lig kulübü Latifoviç'i transfer edebilmek için bize başvuracak'' derken, Teyzesi Fikriye Çelik, ‘‘Şükürler olsun Latif'imize kavuştuk'' dedi.

8 Eylül 1997 Pazartesi

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm