Beckham hasta ediyor

Sadece mankenler veya manken gibi görünmek isteyen kızlar mı anoreksi veya blumia hastası olur? Eğer öyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...

Yapılan araştırmalar son beş yılda erkeklerin de beslenme bozukluğu olarak tabir edebileceğimiz anoreksi hastalığına yakalandığını ortaya koyuyor. Son beş yılda artış oranı yüzde 67 gibi büyük bir rakama ulaşan anoreksi hastası erkeklerin sayısının bu kadar atmasının nedenini uzmanlar, popüleritesi artan life-style dergilerindeki David Beckham ve benzeri sporcuların fit görüntüleri olarak açıklıyor.

İdeal erkek vücudunun da kadın vücudu gibi medyada çok kere yer alıyor olması erkekleri de kadınlar gibi komplekse sokuyor ve dış görüntüye verdikleri önemi arttırıyor.

İngiltere'de uzmanlar, 2001 yılından beri anoreksi veya manken hastalığı olarak bilinen 'blumia' yani yediğini çıkarma olarak tanımlanan hastalıklara yakalananların ciddi bir şekilde arttığını belirtiyor.

Kliniklere ve hastanelere bu nedenden dolayı özel olarak başvuran erkeklerin yüzde 32 oranında artarak bir yıl içinde bin 700 gibi bir rakama ulaştığını belirten uzmanlar, hastalığın gözlemlendiği 14 yaş altındaki çocuklarda ise rakamın 200'den 255'e yükseldiğini vurguluyor.

İngiltere eski başbakanı John Prescott'un anoreksi ile savaşını tüm medya önünde anlatmasıyla hastalıkla mücadele eden tüm erkekler kendi kabuklarının dışına çıkarak yardım almak için doktora başvurmaya başladılar. Doğası gereği bu tip sıkıntıları problem değilmiş gibi göstermeye çalışan ve duygularını bastıran erkekler Prescott'un itirafıyla birlikte cesaret kazandılar.

Konu hakkında yorumda bulunan İngiltere'deki bir üniversitenin beslenme bozuklukları dalı uzmanı Susan Ringwood, son zamanlarda çok sık gündeme gelen estetik kaygı taşıma hastalığının erkeklerde de görülüyor olması kadınlardaki kadar normal bir durum olduğunu belirtti.

Kliniklere başvuranların içinde ergenlik dönemindeki çocukların da çok fazla olduğunu belirten Ringwood, yaş sınırının 8'e kadar indiğini sözlerine ekledi.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm