UEFA'dan Zenit'e ırkçılık cezası

UEFA Kupası şampiyonunun taraftarının 12 martta oynanan maçta Marsilya'nın siyahi futbolcularına karşı ırkçı tezahüratlar yapması Zenit St. Petersburg'a pahalıya patladı. Rusya şampiyonu, UEFA'ya 37 bin avro ceza ödeyecek

Avrupa'da sıkça rastlanan ırkçılık olayları Zenit St. Petersburg'a pahalıya patladı. Geçen sezonun UEFA Kupası şampiyonunun taraftarının Marsilya'nın siyahi futbolcularına karşı ırkçı tezahürat yaptıkları ve davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle Zenit 37 bin avro ceza ödeyecek. Disiplin komitesi Zenit taraftarının ırkçı hareketlerini cezalandırırken, Rus kulübüne karara itiraz etmesi için üç günlük bir süre verdi.

12 martta oynanan ve Fatih Tekke'nin de sahne aldığı maçta Zenit, çeyrek final vizesi almıştı.

Karşılaşma öncesinde Marsilya'nın siyahi futbolcuları Ronald Zubar, Charles Kabore ve Andre Ayew ısınırken, maymun sesleri çıkaran bir grup Rus taraftar ayrıca oyunculara muz atmıştı.

Maçtan sonra Fransız radyosuna konuşan Zubar, "Bize muz attılar, maymun sesi çıkardılar. Bize uzun uzun baktılar ve sonra maymun sesleri başladı" demişti. Zenit, karşılaşmada çıkan olayları onaylanamadığını ve ırkçılığın her türüne karşı olduklarını açıklamıştı.

HOCALARI DA YAKINIYOR
Kulübün bu açıklaması aslında yine aynı günlerde takımın teknik direktörü Dick Advocaat'ın verdiği bir demeçle çelişti. Zira Hollandalı çalıştırıcı, transfer edebilecekleri birçok yetenekli siyahi oyuncuyu alamadıklarını zira taraftarın büyük bir bölümünün takımda başka bir ırktan futbolcu görmek istemediğini vurgulamıştı.

Marsilya Fransa'da oynanan maçı 3-1 kazanmış, Rusya'da 2-0 galip gelen Zenit yoluna devam edip 14 mayıstaki finalde Glasgow Rangers'ı 2-0 yenerek UEFA Kupası'na uzanmıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm