Barcelona-Real Madrid: 0-1 (Video)

El Clasico nefesleri kesti. La Liga lideri Real Madrid, Barcelona'ya deplasmanda 1-0 yenerek rakibiyle arasındaki farkı 7'ye çıkardı. Barcelona ise sahasında ilk kez puan kaybetti.

Nou Camp'taki mücadele özellikle lider Real Madrid'in 4 puan gerisindeki Barcelona için çok enimliydi. Bu sezon sahasında oynadığı tüm maçları kazanan Barcelona, mücadeleye etkili başladı. Eto'o ile buldukları iki pozisyonu değerlendiremeyen Barcelona, golü kalesinde gördü. 36. dakikada uzun topa hareketlenen Baptista vurdu Valdes her zamanki gibi topu almakta tereddüt etmedi. İlk yarı boyunca bu golün şokunu atlatamayan Barcelona etkili olamadı.

BARCA BASTIRDI, ATAMADI
İkinci yarıda ise Real Madrid, bu sezon en iyi yaptığı şeyi uyguladı ve oyunu geride kabul ederek kontrataklarda Barcelona'yı zorda bıraktı. Ancak gününde olmayan Van Nistelrooy, farkın açılmasını önleyen isim oldu. Heinze, Pepe, Cannavaro ve Ramos dörtlüsüyle birlikte Diarra'nın da müthiş oynaması Katalan ekibinin pozisyon bulmasını engelledi. Geçen yıl Madrid'e 3 gol atan Messi'nin eksikliğini fazlasıyla hisseden Barcelona, istediği golü bir türlü bulamayınca maç Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Rijkaard, böylece Nou Camp'taki ikinci Real Madrid yenilgisini aldı. Schuster ise Real'in başında ilk El Clasico zaferine ulaşmış oldu. Beyaz Şimşekler, bu galibiyetle en yakın rakibinin 7 puan önünde yeni
yıla girdi.

REAL TARİH YAZDI
Barcelona böylece sahasında 51 maç sonra gol atamamış oldu. Katalanlar en son 1 Mart 2005'te Espanyol karşısında gol atamamıştı. Bu arada Barca, sahasında 34 maç sonra mağlubiyet yüzü gördü. Bordo Mavililer, son olarak 2005-2006 sezonunun 7. haftasında kaybetmişti. Ancak geçen sezon sahasında Liverpool'a 2-1 yenilmişti.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm