Maziden sayfalar: Nevio Scala'dan futbol dersi

Pascal Nouma tazı gibiBeşiktaş'ın sezon başından bu yana ölü toplardan çok gol yemesi bugünkü maç öncesi İtalyan çalıştırıcıyı önlem almaya itti. Scala, özellikle savunmayı ders verircesine çalıştırdı.

KASETLERDEN HATALARI GÖSTERDİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Scala savunmalarındaki yan ve ölü top zaafiyetine son vermeye kararlı. İtalyan hoca hafta içindeki idmanlarda yan toplara özel önem verirken, Münch ve Murat Alaçayır'ın ortalarıyla defans oyuncuları Ümit, Tayfur ve Erman'ı çalıştırdı. Hatta Scala, futbolcularına durmaları gereken yerleri ve hatalarını tek tek gösterdi. Scala son olarak da dün kampta futbolcularına Avrupa ve ligde oynadıkları maçları izlettirerek, yedikleri hatalı golleri gösterdi.

"RAKİBİ KÜÇÜMSEMEYİN"
İtalyan teknik direktör, idmanlarda futbolcularının beynini de yıkayarak onlara rakibi küçümsememeleri gerektiğini vurguladı. Scala 'Kocaelispor ligde kötü günler geçiriyor ancak iyi bir takım. Eğer rakibimizi küçük görürsek, bize bu çok pahalıya patlayabilir. Bunun örneğini birçok kez yaşadım ve gördüm. Tekrar yaşamak istemiyorum. Herkes bunu dikkate alarak verdiğim görevi harfiyen yerine getirecek' uyarısında bulundu.

KADRO SIKINTISI
Beşiktaş teknik kadrosu bugünkü maç öncesi sakatlıklardan ve cezalardan yana sıkıntılı. Fevzi, Tunç, Halilagiç, Karhan ve Nihat'ın sakat olması, Ali Eren'in hafif sakatlığının sürmesi ve PFDK'ın 1 maç ceza verdiği Ahmet'in forma giyemeyecek oluşu, Fazlı ve Khlestov'un ise düşük performansı Teknik Direktör Scala'yı Kocaelispor maçı öncesi zor durumda bıraktı. İtalyan hoca bu eksiklere rağmen maçın 11'ini kafasında belirlerken şimdi de yedek kulübesinde sorun yaşıyor.

17.11.2000

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm