Beşiktaş Marsilya maçı notları (Foto)

Beşiktaş Marsilya maçı görüntüleriBeşiktaş ile Fransa'nın Olympique Marsilya takımları arasında yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 5. hafta maçına, Beşiktaşlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki son sınavında deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 gibi tarihi bir skorla yenilmesine rağmen, Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını Olympique Marsilya karşısında yalnız bırakmadı.

Beşiktaş-Marsilya: 2-1 (Video)

BJK İnönü Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesinde oyunculara sevgi gösterilerinde bulunurken, birer birer tribünlerin önüne çağırarak moral verdi.

RICARDINHO İLK 11'DE
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Olympique Marsilya karşısında Brezilyalı futbolcu Ricardinho'ya ilk 11'de görev verdi.

Siyah-beyazlıların Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yaptığı son maçın ilk 11'inde 2 değişikliğe giden genç teknik adam, Koray'ın yerine, ligde cezalı olan İbrahim Toraman'a görev verirken, Higuain'in yerine de Ricardinho'yu oynattı.

Ricardinho, Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Marsilya ile deplasmanda yaptığı ilk maçta sakatlanarak oyun dışında kalmış, Porto ve Liverpool ile İstanbul'da yapılan maçlarda görev almamıştı. Deneyimli futbolcu, Liverpool ile deplasmanda yapılan son maçta ise sonradan oyuna dahil olmuştu.


RÜŞTÜ VE BAKİ "SİFTAH" YAPTI
Sezon başında Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Rüştü Reçber, siyah-beyazlı formayla ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon, daha önceki ilk 4 maçında kaleyi Hakan Arıkan korumuştu.

Diğer yandan, Baki Mercimek de kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maça çıktı.
Bu arada, sakatlıkları süren Gökhan, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Serdar Kurtuluş ve İbrahim Kaş ise maç kadrosunda yer almadı.

DEMİRÖREN TRİBÜNDE
Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği hak mahrumiyeti cezası nedeniyle takımının Turkcell Süper Lig'deki son maçlarını statta izleyemeyen Demirören, protokol tribünündeki yerini aldı.

FRANSIZ TARAFTARLAR BEŞİKTAŞLILARI KIZDIRDI
Takımlarını desteklemek için İstanbul'a gelen Olympique Marsilyalı taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarlara maç öncesinde 8-0'lık tarihi Liverpool hezimetini hatırlatarak, sataştı.

Eski açık tribünde kendilerine ayrılan yerde bulunan yaklaşık 250 Fransız taraftar, Beşiktaşlı taraftarlara yönelik "Liverpool" diye tempo tutup, parmaklarıyla 8 işareti yapınca, siyah-beyazlılar da "Olympique Lyon" diye karşılık verdi.

Öte yandan, karşılaşmada 40'ı yabancı olmak üzere 200'e yakın gazeteci görev yaptı.

TRİBÜN ŞOV
Beşiktaşlı taraftarlar, Olympique Marsilya maçında da tribündeki şovlarına devam ettiler.

Liverpool ile İstanbul'da yapılan maçta olduğu gibi, tribünlerde renkli görüntüler oluşturan taraftarlar, takımlarına coşkulu biçimde destek verdi.

Beşiktaşlı taraftarların tribün şovunu Fransız taraftarlar hayranlıkla izledi.

Bu arada, kapalı tribünde yer alan bir grup, bando eşliğinde takımlarına destek verdi.

Diğer yandan, Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ricardinho, 66. dakikada oyundan alınırken, siyah-beyazlı taraftarlarca yuhalandı.

CISSE DEVAM EDEMEDİ
Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Cisse, maçın başında yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi.

Karşılaşmanın başlarında bir hava topunda başına darbe alan Cisse, bir süre oynadıktan sonra yedek kulübesine, değişiklik işareti yaptı ve 20. dakikada yerini Koray'a bıraktı.

İbrahim Toraman ise 3 oyuncu değişikliği hakkının kullanılması nedeniyle maçın son bölümünü sakat sakat oynamak zorunda kaldı.

FEDERASYON VE HAKEMLERE TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), siyah-beyazlı takıma verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasına tepki gösterdi.

Taraftarlar, federasyon ve hakemler aleyhine küfürlü tezahürat yaptı.

FRİKİKTEN İLK GOL
Beşiktaş'ı Olympique Marsilya karşısında öne geçiren golü atan Tello, siyah-beyazlı takım adına bu sezon frikikten ilk golü kaydetti.

Beşiktaş, sezon başından bu yana resmi maçlarda serbest vuruşlardan gol atamamıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm