Beşiktaş Liverpool'u 2 golle uğurladı (Video)

Beşiktaş Liverpool maçı görüntüleriBeşiktaş İnönü Stadı'nda Liverpool'u 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanlarını aldı. Beşiktaş bu galibiyetle şeytanın bacağını da kırmış oldu. Liverpool'u Serdar Özkan ve Bobo'nun golüyle yenen Beşiktaş İstanbul'da ilk defa bir İngiliz takımını yenmeyi başardı. Öte yandan Liverpool'un İstanbul'dan galibiyetle dönememe geleneği de bozulmamış oldu. Liverpool'un tek golünü Gerrard kaydetti.

Beşiktaş Liverpool maçı notları (Foto)

Beşiktaş bu galibiyetle grupta 3 puana ulaşırken Liverpool 1 puanda kaldı. Beşiktaş 3.sıraya otururken Liverpool ise son sıraya geriledi.

Mutlak puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesi tempolu başladı. Beşiktaş ilk dakikadan itibaren baskılı futbol oynayarak, sağlı sollu ataklarla Liverpool kalesinde pozisyon aradı. İki takımın da hücumu düşündüğü ilk dakikalarda savunmada açıklar oluşunca, maçın başından itibaren iki kalede de tehlikeler yaşandı. Maçın 6. dakikasında Beşiktaş, Serdar Kurtuluş'la, Liverpool ise Voronin ile pozisyon bulurken, her iki ekip bu tehlikeleri gole çeviremedi.

Hızlı başlayan karşılaşmada golü bulan taraf Beşiktaş oldu. 13. dakikada Tello'nun başlatığı ve Bobo'nun sürüklediği atak sonrası Liverpool savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Serdar Özkan'ın önünde kalırken, genç oyuncu meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımının Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü attı.

Liverpool taraftarları KOP'tu

Beşiktaş, öne geçtikten sonra Liverpool'un baskısı karşısında zor anlar yaşadı ve kalesinde üst üste pozisyonlara engel olamadı. Siyah-beyazlı ekip, özellikle Gerrard'ın yakaladığı pozisyonun ardından oyunu istediği şekilde soğuttu ve üstünlüğünü korumaya çalıştı, ani ataklarla da ikinci golü aradı.

Beşiktaş, ileri uç oyuncularının hatalı pasları sonrası Liverpool kalesinde başka pozisyon bulamadı. İlk yarının uzatma bölümünde rakibinin baskısını kıran ev sahibi takım, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıda her iki takım da mutlak gol şansları buldu. Ertuğrul Sağlam'ın Delgado'nun yerine Higuain'i almasından sonra canlanan Beşiktaş'ta Bobo'nun golü skoru 2-0'a çıkardı. Liverpool bu golden hemen sonra Gerrard'ın golüyle farkı 1'e indirse de Beşiktaş Liverpool'a beraberlik şansı tanımadı ve Beşiktaş maçı galibiyetle tamamladı.

BEŞİKTAŞ: 2 LİVERPOOL: 1

STAT: Beşiktaş İnönü
HAKEMLER: Claus Bo Larsen, Bill Rene Hansen, Anders Norrestrand (Danimarka)

BEŞİKTAŞ: Hakan, Ali Tandoğan, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Serdar Kurtuluş (dk.42 Koray), Tello, Delgado (dk.63 Higuain), Bobo (dk.86 Diatta)
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

FC LIVERPOOL: Reina, Finnan, Hyypia, Riise, Carragher, Gerrard, Pennant (dk.58 Benayoun), Babel, Mascherano (dk.Leiva), Kuyt, Voronin
TEKNİK DİREKTÖR: Rafael Benitez

GOLLER: Serdar Özkan (dk.13) Bobo (dk.82) Gerrard (dk.85)

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm