Tahkim Kurulu Trabzonspor Sivasspor kararını açıkladı

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Turkcell Süper Lig"de 12 Ağustos"ta oynanan ve yarıdan kalan Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu"nun verdiği "yeniden oynanması" kararını bozdu.

Futbol Federasyonu"nun Levent"teki binasında, Türker Arslan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda kurul üyeleri, maçın hakemi Bülent Demirlek"i dinledi. Kurul, yaklaşık 1 saat içeride kalan Bülent Demirlek"i dinledikten sonra, delilleri de inceleyerek kararını verdi.

Toplantının ardından Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, herhangi bir açıklama yapmadan binadan ayrılmak isterken, medya mensuplarının ısrarı üzerine kameraların karşısına geçti. Arslan, yaptığı kısa açıklamada, kurulun, bugün hakem Bülent Demirlek"i de dinlediğini belirterek, "Dosyayı ve tüm delilleri inceledikten sonra, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu"nun vermiş olduğu kararın bozulmasına karar verdik" dedi.

Arslan, bir gazetecinin, "Şimdi ne olacak, maç tekrar oynanmayacak mı?" şeklindeki sorusunu, "Kararı bozduk, artık bana yorum yaptırmayın" diye yanıtladı ve federasyon binasından ayrıldı.

Tahkim Kurulu, geçen hafta Trabzonspor-Sivasspor maçının 4. hakemi Koray Gençerler, gözlemci İbrahim Aksoy, temsilciler Metin Demir ve Tufan Öktüren"i dinlemiş, karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek"in, mazeret bildirerek gelememesi nedeniyle bir karar verememişti.

Bu arada, Tahkim Kurulu toplantısı sürerken, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve başkan vekili Affan Keçeci de federasyon binasına geldi.

GEREKÇELİ KARAR
Toplantıda alınan kararlarla ilgili açıklama, Futbol Federasyonu"nun resmi internet sitesinde yapıldı.


Gerekçeli kararda, şöyle denildi:

"Maçın hakeminin soyunma odasında "Müsabakaya çıkarsam 3-5 Sivaslı oyuncuyu atmam gerekir" şeklinde bir beyanda bulunduğunun şüpheden uzak bir şekilde sabit olmaması, olayda sahaya giren bir Trabzonspor seyircisinin, Sivassporlu bir futbolcuya fiili müdahalede bulunması, akabinde 30-40 kadar Trabzonspor seyircisinin de sahaya girmesi ve arbede yaşanması, vahim bir boyuta ulaşan bu saha olayına bağlı olarak güvenliğin yetersiz kaldığı hususunun varit olması, bu şartlar altında, Futbol Müsabaka Talimatı"nın 29. maddesinin (b) bendinde ifadesini bulan "Müsabakaya devam imkanının kalmaması" şeklindeki unsurun objektif olarak gerçekleşmiş olması, bu durumda müsabaka hakeminin, müsabakayı tatil kararının yerinde olduğu, bunun sonucu olarak da olayın özelliklerine göre tatil kararına sebebiyet veren saha olaylarına Trabzonspor seyircilerinin yol açtığı dikkate alındığında, Trabzonspor"un hükmen yenilgisine karar verilmesi gerekirken, yerinde olmayan gerekçe ve kabul ile müsabakanın tekrar oynanmasına karar verilmiş olması, yasa ve talimatlara uygun görülmemekle, Trabzonspor Kulübü"nün başvurusunun reddine, Sivasspor Kulübü"nün başvurusunun kabulüyle, TFF Yönetim Kurulu"nun kararının kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir."
Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm