Maziden sayfalar: Revivo'nun Hamas tezahüratına tepkisi

Feyenoord taraftarlarının, sezon açılışında Revivo’ya yönelik, “Hamas, Hamas, bütün Yahudiler’i gaz odasına yolla” şeklinde yaptığı tezahürat, Fenerbahçe’de büyük tepki yarattı.

Revivo, bu davranışın, asla moralini bozmayacağını belirterek, “Aksine kamçılar. Bu yaklaşımı normal karşılıyorum. Çünkü ırkçılık yanlısı olanlar çoğunlukta. Maçta da tezühürat yapabilirler. Hiç önemli değil. Spora siyaset sokulmayacağını onlar da öğrenecek” dedi.

İkinci Başkan Nihat Özdemir, haberi okuyunca ürperdiğini ifade ederek, “Böyle bir olayı ne gördüm, ne duydum. Savaşta bile spor, düşman ülkeler arasında pozitif yaklaşımlar doğurmuştur. Bizi demoralize etmek istiyorlar ama baltayı taşa vuruyorlar” derken, asbaşkan Murat Özaydınlı, “Hollandalı siyasiler her yerde insan hakları nutukları atıyor. Önce kendi insanlarına baksınlar. Çabaları boşuna. Şampiyonlar Ligi’nde ön elemeyi geçeceğiz” diye konuştu.

Hollandalı taraftarların, sezon açılışında yaptığı ırkçı tezahürat, Fenerbahçe Yönetimi’ni harekete geçirdi. Haberi duyduktan sonra harekete geçen yöneticiler, konuyu Dışişleri Bakanlığı’na iletti ve Rotterdam’daki maçta kafileye devlet koruması istedi. Dışişleri Bakanlığı da konuyu Hollanda hükümetine iletip, Fenerbahçe kafilesine ekstra koruma verilmesini, fanatiklere karşı önlem alınmasını istedi. Hollanda Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın da şimdiden harekete geçtiği öğrenildi.

03.08.2002

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm