Arthur Zico'ya 2. AzizSilin

Fenerbahçe'yi tek forvetle oynattığı için ağır eleştiriler alan Arthur Zico 3-5-2'ye geçmenin planlarını yapıyor. Peki kim, nerede oynayacak? Avrupa ve Türkiye maçlarında neler değişecek?

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Zico'nun uzun zamandır eleştirilen tek forvet sisteminden vazgeçmeyi planladığı ortaya çıktı. Brezilyalı hocanın özellikle Türkiye Liginde alt sıralarda yer alan takımlara karşı gol bulmakta zorlanmaları ve puan kayıpları yaşamaları üzerine bu kararı aldığı öğrenildi.

Zico'nun yeni taktik düzeninde savunma kurgusunu 3 oyuncudan oluşturmayı düşündüğü bildirilirken, Şampiyonlar Ligi'nde 5'li orta saha, bir forvet arkası ve tek forvet sistemini planladığı, Turkcell Süper Ligi'nde ise 4'lü orta saha, bir forvet arkası ve çift santrfor oynatmayı düşündüğü ileri sürüldü.

Brezilyalı Hocanın 3'lü defans sistemini Edu, Lugano ve Önder'den oluşturmayı kararlaştırdığı bildirilirken, Roberto Carlos'u orta sahanın solunda defansa yönelik biçimde oynatmayı düşündüğü öğrenildi.

Zico bu sabah PAF takımı ile oynanan mücadelede yeni sistemini ilk olarak denerken A Takım sahadan Kezman(2)‚ Alex‚ Gürhan ve Gökhan´ın golleriyle 5-0 galip ayrıldı.

Antrenmanda başarılı performansı ile Kezman özellikle göz doldurdu. Çift forvet'in arkasında görev yapan Alex'in de daha çok pozisyona girdiği gözlendi.

Sakatlıktan yeni çıkan Appiah maçta oynatılmazken, İsviçre'de düzenlenen Elit Antrenörler Forumundan dönen Zico da antrenmana çıktı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm