Futbolizm, catenaccio ve türevlerinden nefret eden, eskiden "güzel futbol" hastası olan, şimdilerde futboldan pek de hazzetmeyen bir adamın haber, yorum, tartışma, gezinti ve arşiv amacıyla açtığı bir blogdur... Bu futbol blogu keyfekeder ama sık güncellenir. Sosyal mesaj vermez ve fakat indiragandi-inzaghi ikilisini forvette tek geçer
Yesterday Liverpool submitted their plans for a new stadium to the city’s council. The proposed arena, situated at Stanley Park will become the second largest club ground in the country in terms of capacity, behind Old Trafford, seating just over 60,000 fans. In light of this, http://tootball.blogspot.com :) takes a look at the top ten of the largest grounds in the Premiership and gives a brief history behind the homes of some of the most famous clubs in the world.
10. White Hart Lane, Tottenham Hotspur. Capacity: 36, 214Spurs first played at White Hart Lane in 1899, when 5,000 fans witnessed a 4-1 win against Notts County. By 1923, the capacity was increased to accommodate 50,000 fans in total, both standing and seated. The highest attendance ever seen at The Lane was 75, 038 when spurs took on Sunderland in the FA Cup in 1938.
9. Goodison Park, Everton. Capacity: 40, 569Built in 1892, and costing £3000, the Grand Old Lady is a stadium steeped in history. It was the first British sports ground to have two-tier stands on all four sides, and was the first stadium in the league to have under-soil heating. Due to the confined area in which the ground is situated, expansion is almost impossible. There had been talks with Liverpool City Council to share the proposed Stanley Park ground with their Red neighbours, however unsurprisingly, this was rejected by both clubs.
Fotbol oyununda!!! bilhassa kanat oyuncularının çizgiye kadar inerek ceza sahasına doğru yaptıkları falsolu ortalara alemde verilen isimdir.
Bu konuda fenomen olmuş isimler vardır. Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'ın tam sürat giderken topu durdurup, yeniden gerilerek yaptığı muz ortalar dönemi için ileri bir modeli ifade etse de takipçisi olmadığı için bir gelenek haline gelememiştir.
Bir de Fenerbahçe'de sol bek oynamaya başladığı andan itibaren Ümit Özat'ın ayak dışıyla yaptığı muz ortalar vardır ki bunun da Almanya'da -Köln dolaylarında- ders olarak okutulduğu söylenir. (Ya da Ümit Özat'ın yalancısıyız !..)
Geometrik olarak ayak içiyle yapılan muz ortalarda çizgiye inilerek yapılan şekil, topun dışarıya çıkmasına tekabül edeceğinden, tam anlamıyla 0'a (Sıfır) inilmesi tavsiye edilmez.
Muz orta Maharet ister, hüner ister... Bu stille bademciğe top atabilenler zaten Türkiye'de top oynamaz