Efsane Sakaryaspor varolma savaşı veriyor

Türk futboluna Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı gibi birçok önemli yıldızı kazandıran Sakaryaspor, maddi imkansızlıklar içinde var olma mücadelesi veriyor.

1965 yılında kurulan ve 1987 yılında Türkiye Kupası’nı kazandıktan sonra Türkiye’yi Kupa Galipleri Kupası’nda temsil etme hakkını kazanan Sakaryaspor, ateşli taraftarını da arkasına alarak büyük kulüpleri kendi evinde mağlup etmeyi başardı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ve takım otobüsünün kaza yapmasıyla zor günler geçiren kulüp, tüm bunlara rağmen 2006 yılında yeniden 1. Lig’e çıkmayı başardı. Şu anda ekonomik sıkıntılar nedeniyle Bank Asya 1. Lig’de kalma mücadelesi veren Sakaryaspor, borçları nedeniyle transfer dahi yapamıyor.

AA muhabirine bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Erdal Taşkın, yaklaşık 3 ay önce göreve geldiklerini anımsatarak, "Bu kulübü sahipsiz bırakmak istemedik ve başkanlığa aday olduk. Yeni bir yönetimiz. Çok hazırlıklı olarak yönetime gelmedik. Spontane gelişen koşullar beni başkan olmaya itti" dedi.

Göreve geldiklerinde kulübün mali açıdan çok ağır şartlar içinde olduğunu anlatan Taşkın, bu şartların devam ettiğini ve mali açıdan çok zor günler geçirdiklerini belirtti.

Uzun süre futbolculara ödeme yapılamadığına işaret eden Taşkın, "Biz yönetime gelene kadar futbolcular 5 kuruş para da almamıştı. Gerçekten kulübün işleyişiyle ilgili ciddi problemler vardı. Göreve geldiğimiz zaman bu işleri yoluna sokmaya çalıştık. Futbolcuların özel yaşamları, kamp ve tesislerle ilgili problemleri ortadan kaldırdık. Takımımız çok sağlıklı bir şekilde maçlara rahat hazırlanır duruma geldi" diye konuştu.

Taşkın, maddi olarak oyuncularını kimseye muhtaç ettirmemeye çalıştıklarına vurgu yaparak, imkanlar ölçüsünde tüm futbolculara ödeme yaptıklarını aktardı.

Kulübün kayda değer hiçbir gelirinin olmadığını da anlatan Taşkın, şöyle konuştu: "Bu durum hala devam ediyor. Sadece ’Sakaryaspor Su’ var. Oradan da aylık bin lira civarında bir gelir elde ediyoruz. Onun dışında başka bir gelir yok. Eskiden otopark gelirleri vardı ama artık o da yok. Çünkü ihale sonucu başka bir firma alıp işletiyor. Ortada bir anlaşma olunca, bizim geri almamız imkansız.

Eskiden her ay 50 bin lira otopark geliri vardı. Şimdi hiç yok. O bizim için çok büyük kaynaktı. Fakat bu konuda kimseyi suçlamıyorum." -"Bütün şehrin destek vermesi lazım"- Sakaryaspor’un zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Taşkın, bu durumdan kurtulmak için bütün şehrin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Sakaryaspor’un şehir için önemli bir sosyal olgu olduğunu anlatan Taşkın, "Çok geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Bu takım bizim tanıtım aracımız. Hep beraber dayanışma ruhunu oluşturalım ve herkes küçük görevler alsın. Türk futboluna onlarca değerler yetiştirmiş bir takım bu durumda olmamalı. Benim bu görevi üstlenmemdeki en büyük neden de budur zaten. Hep birlikte bu takıma hayat vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Bir hafta sonra transfer döneminin sona ereceğine işaret eden Taşkın, transfer yasağının kaldırılamaması durumunda mevcut kadroyla ligde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Çok sayıda altyapı oyuncusunun, A Takım’da mücadele ettiğine de işaret eden Taşkın, şöyle konuştu: "Bazı şeylerin hızlı olması lazım artık. Çok geç kalmadık ama zaman geçiyor. Bu takımı kaybedersek bir daha kazanamayız. Bu takım, yeniden bir alt lige düşerse geri dönmesi çok zor olur. Transfer engeli kaldırılabilir ama ben bu takıma güveniyorum. Alt yapıdan çok sayıda oyuncu geliyor. Bu döneme kadar 17 puan toplayan bu takım, ikinci yarıda 20 puan toplarsa çok rahat bir şekilde ligde kalır. Bu ligde herkes birbirini yenebilir. Takımlar arasında ciddi farklar yok." -Transfer yasağını kaldırmak için 4 milyon liraya ihtiyaç var- Borçları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Sakaryaspor’a transfer yasağının konulduğuna vurgu yapan Taşkın, bu yasağı kaldırmak için çalıştıklarını, ancak maddi kaynak bulamadıklarını anlattı.

Taşkın, bu nedenle mevcut oyuncularla anlaşma yoluna gittiklerini ifade ederek, "Oyuncularımıza sezon başından beri hiç ödeme yapılmamış. Bu da bize büyük bir yük getirdi. Antalya kampında oyuncularımızla bir araya geldik. Çoğuyla da anlaştık. Sadece iki oyuncumuz anlaşmaya yanaşmadı ve takımdan ayrıldı. Şu an oyuncularımızın sezon sonuna kadarki tüm ödemeleri yapıldı" şeklinde konuştu.

TFF ile transfer yasağı konusunda görüşmelere devam ettiklerini anlatan Taşkın, yasağı kaldırmak için 4 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Bu kaynağı bulmakta zorluk çektiklerini anlatan Taşkın, şunları söyledi: "Bu kaynağı bulursak transfer engelini kaldırırız. Yayın gelirleri ya da İddia gelirlerinin hepsi TFF tarafından kesiliyor. Çünkü borçlar ödenmemiş çok uzun süre. Bundan dolayı bu gelirleri TFF alıyor. Şu anda kulübün kendini çevirebilecek hiç bir gelir yok. Biz kulüp için bir yaşam hakkı istiyoruz. Hiçbir geliri olmayan kulüp olarak her ay 70 bin lira civarında sadece personele para ödüyoruz." 38 futbolcunun alacakların tahsili amacıyla TFF’ye başvurduğunu dile getiren Taşkın, dosyası bulunan bütün futbolcularla görüştüklerini ve anlaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm